HomeΚΟΣΜΟΣΚλειστά σχολεία στην Κίνα λόγω του νέφους

Κλειστά σχολεία στην Κίνα λόγω του νέφους

Σοβαρά προβλήματα και στις μετακινήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και τις μετακινήσεις προκαλεί το νέφος που έχει καλύψει μεγάλα τμήματα της Κίνας.

Η Δευτέρα είναι η τελευταία ημέρα των αργιών για την Πρωτοχρονιά στην Κίνα, ωστόσο οι αρχές στη Τζενγκτζόου, πρωτεύουσα της κεντρικής επαρχίας Χενάν, έδωσαν εντολή να παραμείνουν και αύριο κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων καθώς η πόλη βρίσκεται σε «κόκκινο συναγερμό» για την ρυπογόνα ομίχλη.

Το σύστημα συναγερμού για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κίνα έχει τέσσερα επίπεδα, με το κόκκινο να είναι η ανώτερη βαθμίδα ενώ ακολουθείται από το πορτοκαλί, το κίτρινο’και το γαλάζιο.

Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο των αρχών, οι διδακτικές ώρες που χάνονται θα μπορούν να αναπληρωθούν με μαθήματα τα Σαββατοκύριακα ή άλλες αργίες.

Στη γειτονική επαρχία Σαντόνγκ, οι τοπικές μετεωρολογικές αρχές εξέδωσαν σήμερα πορτοκαλί συναγερμό για το νέφος που έχει περιορίσει την ορατότητα σε λιγότερο από 200 μέτρα σε 11 πόλεις της περιοχής. Περίπου 50 πτήσεις ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν μέχρι σήμερα το πρωί στην επαρχιακή πρωτεύουσα Τζινάν ενώ σχεδόν 300 σταθμοί διοδίων σε περίπου 30 αυτοκινητοδρόμους παρέμειναν κλειστοί.

Πυκνό νέφος έχει επίσης καλύψει τη Τσενγκντού, πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν στη νοτιοδυτική Κίνα. Το αεροδρόμιο της πόλης έκλεισε για τέσσερις ώρες, προκαλώντας προβλήματα σε δεκάδες πτήσεις και επηρεάζοντας περίπου 8.000 επιβάτες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση