HomeΚΟΣΜΟΣ«Τρομοφόβος» σε Βερολίνο, Παρίσι και Λονδίνο για τυφλά χτυπήματα των τζιχαντιστών

«Τρομοφόβος» σε Βερολίνο, Παρίσι και Λονδίνο για τυφλά χτυπήματα των τζιχαντιστών

Μετά το ματωμένο «ποδαρικό» του ISIS στην Κωνσταντινούπολη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε συναγερμό η Ευρώπη για τον εντοπισμό τζιχαντιστών με τις αρχές να προειδοποιούν ότι κυκλοφορούν ελεύθεροι και οπλισμένοι, έτοιμοι να εξαπολύσουν τυφλά χτυπήματα στη γηραιά ήπειρο.

Μετά το ματωμένο «ποδαρικό» του ISIS στην Κωνσταντινούπολη, οι ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στη Γερμανία, όπου είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από την τρομοκρατική επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, οι αρχές βρίσκονται επί ποδός καθώς οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία ότι δρουν πυρήνες των τζιχαντιστών .

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Βild», η γερμανική Υπηρεσία Δίωξης Eγκλήματος (BKA) έχει ταυτοποιήσει τουλάχιστον τέσσερις Ιρακινούς μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος», για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία ότι βρίσκονται στο γερμανικό έδαφος. Οι γερμανικές αρχές δεν γνωρίζουν αν αυτοί οι τέσσερις τζιχαντιστές είναι συνεργάτες του Τυνήσιου Ανίς Αμρί, ο οποίος αιματοκύλησε τη χριστουγεννιάτικη αγορά στην Εκκλησία της Μνήμης, ωστόσο δεν αποκλείουν αυτό το ενδεχόμενο.

Στη Γαλλία, τη χώρα που βίωσε στο πετσί της την ισλαμική τρομοκρατία τη χρονιά που πέρασε, οι αρχές βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης ασφαλείας. Ο νέος χρόνος δεν βάφτηκε με αίμα στη χώρα του Φρανσουά Ολάντ, όμως δεν έλειψαν τα επεισόδια: 650 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν ενώ οι αρχές προέβησαν σε εκατοντάδες προσαγωγές. To υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε ότι μετά την έλευση του νέου έτους οι αρχές προχώρησαν σε 454 προσαγωγές.

Στο μεταξύ, ο Γάλλος πρόεδρος μετέβη σήμερα τη Βαγδάτη δηλώνοντας ότι η αντιμετώπιση του Iσλαμικού Κράτους στο Ιράκ θα αποτρέψει επιθέσεις στη Γαλλία.

Η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» επισημαίνει ότι ο Ολάντ είναι ο μόνος ηγέτης του διεθνούς συνασπισμού που έχει συσταθεί για να εξοντώσει το Ισλαμικό Κράτος , ο οποίος επισκέπτεται το Ιράκ από το τότε που ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιθέσεις κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους, πριν από δυόμισι χρόνια.

Στη Βρετανία, οι αρχές βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής μετά την ανακοίνωση του υπουργού ασφάλειας της χώρας ότι το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζεται να εξαπολύσει επιθέσεις με χημικά όπλα. Η δήλωση του Μπεν Γουόλας έρχεται λίγες ώρες μετά την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα της Κωνσταντινούπολης με τον τραγικό απολογισμό των 39 νεκρών.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση