HomeΚΟΣΜΟΣΗ πρωθυπουργός θα δώσει σήμερα τα πρώτα κουτιά ως «προίκα» στα νεογέννητα

Η πρωθυπουργός θα δώσει σήμερα τα πρώτα κουτιά ως «προίκα» στα νεογέννητα

Σκωτία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πρωθυπουργό της Σκωτίας Νίκολα Στάρτζον θα είναι εκείνη που θα παραδώσει το πρώτο κουτί που θα παίρνουν ως… προίκα όλα τα μωρά που θα γεννιούνται στη χώρα, το οποίο θα περιλαμβάνει 40 χρήσιμα βρεφικά είδη.

Πρόκειται για μια υπόσχεση που έχει δώσει η πρωθυπουργό υιοθετώντας  το σκανδιναβικό στιλ για πρώτη φορά, ως μια πράξη που θα συμβολίζει την ισότητα όλων των παιδιών.

Τα πρώτα πακέτα θα παραδοθούν από την Νίκολα Στάρτζον στους γονείς στο  Κοινοτικό Κέντρο Υγείας Clackmannanshire στην Αλόα σήμερα.

Το κουτί θα περιέχει περίπου 40 διαφορετικά είδη πρώτης ανάγκης για τα νέα μωρά και για τους γονείς, όπως φορμάκια, έναν υπνόσακο, βρεφικά προϊόντα μπάνιου, πάνες, σεντόνια, ένα βιβλίο για τα μωρά, οργανικό σφουγγάρι. Μάλιστα, τα κουτιά είναι κατάλληλα ώστε να κοιμηθεί μωρό μέσα σε αυτά.

«Το “κουτί για τα μωρά” της Σκωτίας αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα της αποφασιστικότητάς μας ότι κάθε παιδί, ανεξάρτητα από την κατάστασή του, θα πρέπει να έχει το καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή» έχει δηλώσει η πρωθυπουργός της Σκωτίας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση