HomeHL-EconomyΤζανακόπουλος: Εντός Ιανουαρίου κλείνει η δεύτερη αξιολόγηση χωρίς νέα μέτρα

Τζανακόπουλος: Εντός Ιανουαρίου κλείνει η δεύτερη αξιολόγηση χωρίς νέα μέτρα

Καμία νέα δέσμευση στην επιστολή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τους δανειστές δεν περιελάμβανε καμία νέα δέσμευση επανέλαβε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Εχουμε βάσιμους λόγους να θεωρούμε ότι εντός του Ιανουαρίου θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Εχουμε κάνει συμβιβασμούς και έχουμε κλείσει το 95% των ζητημάτων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Τζανακόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητηθούν διάφοροι μηχανισμοί εγγυήσεων προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα περιλαμβάνουν νομοθέτηση μέτρων προκαταβολικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει κλείσει το 90-95% των θεμάτων της αξιολόγησης. Δήλωσε ακόμη ότι ο «κόφτης» και το χρέος δεν σχετίζονται, αλλά πρόσθεσε ότι «αν η συζήτηση πάει σε ένα σημείο που θα πρέπει να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε διάφορους μηχανισμούς εγγυήσεων».

Ο ίδιος απέκλεισε τον κίνδυνο περικοπής συντάξεων. «Και τον στόχο για το 2016 θα τον πιάσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά. «Δόθηκαν 617 εκατ. για συνταξιούχους, δεν υπάρχει περίπτωση να κόψουμε και μάλιστα έχουμε ένα μαξιλάρι ασφαλείας σε σχέση με το πλεόνασμα της τάξης των 500 εκατ. ευρώ. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πιάσουμε το 0,5%», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ακόμη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτή η απαίτηση του ΔΝΤ για τα 4,2 δισ. ευρώ, την οποία χαρακτήρισε παράλογη και οικονομικά προβληματική.

Τέλος, απέκλεισε το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση