HomeHL-WorldΠεντάγωνο: Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους είναι ακόμη ζωντανός

Πεντάγωνο: Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους είναι ακόμη ζωντανός

Παρά τις προσπάθειες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, παραμένει ζωντανός, παρά τις προσπάθειες του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού που επιχειρεί στο Ιράκ και τη Συρία.

Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου, μιλώντας στο CNN. ««Κάνουμε τα πάντα εντός των δυνάμεών μας για τον εντοπισμό και την εξάλειψή του», τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος, προσθέτοντας «θα αδράξουμε οποιαδήποτε ευκαιρία μας παρουσιαστεί για να του επιβληθεί η ποινή που του αξίζει».

Το αλ Μπαγκντάντι, σε αντίθεση με τον ISIS, αποφεύγει τη δημοσιότητα. Το πρόσωπό του έχει εμφανιστεί σε ένα μόνο βίντεο του Ισλαμικού Κράτους από το 2014, όταν η οργάνωση κήρυξε την ίδρυση του «χαλιφάτου» της.

Φήμες ότι ο ηγέτης του ISIS είναι νεκρός κυκλοφορούν συχνά, αλλά δεν έχει προκύψει κάποια αξιόπιστη πληροφορία για αυτό.

Ο Πίτερ Κουκ εκτιμά ότι σε κάθε περίπτωση ο αυτοανακηρυγμένος «χαλίφης» είναι σήμερα απομονωμένος, καθώς τα πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της τζιχαντιστικής οργάνωσης. «Δυσκολεύεται να βρει συμβούλους ή έμπιστους να μιλήσει, διότι πολλοί από αυτούς δεν είναι πια ανάμεσά μας», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Τον Δεκέμβριο, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέβασε σε 25 εκατ. δολάρια την αμοιβή που θα πάρει όποιος δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του αρχηγού του ISIS.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση