Πανελλαδική εξόρμηση σε περιοχές όπως η Θεσσαλία, η Μακεδονία, η Πελοπόννησος και η Κρήτη, προγραμματίζει το κυβερνητικό επιτελείο με στόχο την ενημέρωση του αγροτικού κόσμου.

Θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο τρεις κεντρικές ημερίδες όπου θα αναλυθεί διεξοδικά η υπάρχουσα κατάσταση αλλά και οι προοπτικές της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας.

«Είμαστε και συνεχίζουμε να είμαστε σε διαρκή διάλογο με τους αγρότες» δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, σημειώνοντας ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς από τους βασικούς στόχους του υπουργείου ήταν αφ΄ενός η πλήρης και ουσιαστική ενημέρωση των αγροτών για όλα τα ζητήματα που τους αφορούν και αφ΄ετέρου η αναζήτηση από κοινού λύσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις που έχει προαναγγείλει μέρος του αγροτικού κόσμου, ο κ. Αποστόλου θα επαναλάβει την πρόσκληση για διάλογο όχι μόνον στο υπουργείο, αλλά και σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους και να τοποθετηθούν οι βουλευτές, εκπρόσωποι των κομμάτων.

Όπως σημειώνει το υπουργείο, έχουν καταβληθεί εγκαίρως και εντός χρονοδιαγράμματος επιδοτήσεις και εξισωτική αποζημίωση, με αποτέλεσμα στην εκπνοή της χρονιάς να έχουν εισρεύσει στον αγροτικό κόσμο πλέον των 2 δισ. ευρώ, ενώ αποκαθίσταται και η ομαλή καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ σε δικαιούχους αγρότες των οποίων το ζωικό ή φυτικό κεφάλαιο έχει υπέστη ζημίες.

Επίσης, εκτιμάται ότι ο συνδυασμός των ρυθμίσεων που έχουν εφαρμοστεί στο φορολογικό και ασφαλιστικό, θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μικρότερη επιβάρυνση της πλειονότητας των αγροτών σε σχέση με το παρελθόν.

Τέλος, έχουν ξεκινήσει οι προκηρύξεις στο πλαίσιο του «Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020» και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στη νέα χρονιά.

Διαφήμιση