HomeΚΟΣΜΟΣΗ Άγκυρα στηρίζει τη Ρωσία: Λανθασμένη η απόφαση των ΗΠΑ για τους διπλωμάτες

Η Άγκυρα στηρίζει τη Ρωσία: Λανθασμένη η απόφαση των ΗΠΑ για τους διπλωμάτες

Με το μέρος του Πούτιν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να απελάσει 35 Ρώσους διπλωμάτες κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση και μπορεί να φέρει τον κόσμο αντιμέτωπο με έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι θα απελαθούν 35 Ρώσοι διπλωμάτες, θα κλείσουν δύο ρωσικές διπλωματικές αποστολές και θα επιβληθούν νέες κυρώσεις σε βάρος έξι προσώπων και πέντε οντοτήτων. Τα μέτρα αυτά λαμβάνονται ως αντίποινα για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον αμερικανικών υπηρεσιών και οργάνων του Δημοκρατικού Κόμματος, κάτι που το Κρεμλίνο αρνείται κατηγορηματικά.

Συνολικά θα φύγουν από τις ΗΠΑ 96 Ρώσοι υπήκοοι, οι 35 διπλωμάτες και τα μέλη των οικογενειών τους, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας. «Στην πραγματικότητα, δεν μιλάμε μόνο για τους διπλωμάτες, αλλά και για τα μέλη των οικογενειών τους. Είναι 96 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας», είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Μαρία Ζαχάροβα.

«Δεν θέλουμε οι εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ να επηρεάσουν την κατάσταση στην περιοχή. Αυτό δεν θα ωφελήσει κανέναν. Η απέλαση των διπλωματών είναι λανθασμένη προσέγγιση. Δεν θέλουμε να ξαναβρεθούμε στον Ψυχρό Πόλεμο. Υπάρχουν προκλήσεις τις οποίες θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού, με τη συμμετοχή των διπλωματών», είπε ο Τσαβούσογλου μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Πάντως νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι, σε αντίθεση με ό,τι συνηθίζεται, η Μόσχα δεν θα απελάσει Αμερικανούς διπλωμάτες σε αντίποινα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση