HomeHL-9Τέρμα οι «τζάμπα» απεγκλωβισμοί από τα χιόνια

Τέρμα οι «τζάμπα» απεγκλωβισμοί από τα χιόνια

Στο νομό Λασιθίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέρμα στους τζάμπα απεγκλωβισμούς από τα χιόνια ετοιμάζεται να βάλει η Περιφέρεια και οι Δήμοι του Λασιθίου, αφού το κακό έχει παραγίνει στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να κινητοποιείται όλος ο κρατικός μηχανισμός για ανθρώπους που εσκεμμένα παραμένουν στα χιόνια θεωρώντας πως η πολιτεία και οι φορείς πρέπει να ανταποκριθούν με κάθε τρόπο στις παράλογες απαιτήσεις τους.

Σύμφωνα με το anatolh.com, στο πλαίσιο της προετοιμασίας που έχει γίνει στο νομό Λασιθίου, ο υπεύθυνος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Λασιθίου, Γιάννης Γουλιδάκης τονίζει πως «το θέμα είναι αρκετά σοβαρό δεδομένου ότι έχουμε από την μέχρι σήμερα εμπειρία δύο ειδών προβληματικές καταστάσεις. Η πρώτη αφορά επαγγελματίες κτηνοτρόφους που μένουν στα ορεινά, σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες και αποκλείονται μαζί με τα κοπάδια τους. Στις περιπτώσεις αυτές αναγκάζονται οι τοπικοί φορείς και το κράτος να στήνουν μεγάλες επιχειρήσεις με τη συμμετοχή ελικοπτέρων, ειδικών οχημάτων και εκπαιδευμένων ανδρών για να απεγκλωβιστούν οι άνθρωποι, καθώς και να στέλνουν ζωοτροφές ή είδη πρώτης ανάγκης για να επιβιώσουν.

Στη δεύτερη περίπτωση ανήκουν εκείνοι που επιλέγουν για λόγους διασκέδασης να αποκλειστούν στα χιόνια κι όταν η κατάσταση επιδεινωθεί σοβαρά καλούν σε βοήθεια.

Είναι προφανές πως και στις δύο περιπτώσεις το κόστος που συνεπάγεται για την Αυτοδιοίκηση και τον κρατικό μηχανισμό είναι μεγάλο και μάλιστα αναιτιολόγητο, αφού δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για όσους παραμένουν στα ορεινά με τα κοπάδια τους και σε τοπικό επίπεδο ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Λασιθίου ενημερώνει τα μέλη του για τους κινδύνους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση