HomeHL-WorldΣτη Βενεζουέλα κάθε τρεις ημέρες λιντσάρεται ένας άνθρωπος

Στη Βενεζουέλα κάθε τρεις ημέρες λιντσάρεται ένας άνθρωπος

Σοκ από τα στοιχεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στη χτυπημένη από την οικνομική κρίση Βενεζουέλα καθώς κάθε τρεις ημέρες ένα άτομο λιντσάρεται μέχρι θανάτου.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο βιας της Βενεζουέλας οι δολοφονίες αυτού του είδους έχουν γίνει ένα γενικευμένο φαινόμενο καθώς το 2016 καταγράφηκαν 126 περιστατικά έναντι 20 το 2015.

Τις περισσότερες φορές πρόκειται για επιθέσεις οργισμένων πολιτών σε βάρος ατόμων που θεωρούν ως ύποπτους εγκληματίες.

«Το γεγονός ότι έχουν πέσει επανειλημμένως θύματα εγκληματικής ενέργειας για περισσότερο από μια δεκαετία σε συνδυασμό με το αίσθημα της έλλειψης προστασίας, έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να αποφασίσουν να πάρουν τη δικαιοσύνη στα χέρια τους» αναφέρεται στην έκθεση του παρατηρητηρίου.

Στο παρελθόν, επισημαίνεται επίσης, θύματα τέτοιων επιθέσεων ήταν δολοφόνοι και βιαστές αλλά πλεόν τέτοιες δολοφονικές επιθέσεις γίνονται και σε βάρος μικροεγκληματιών.

Ο ίδιος οργανισμός τονίζει ότι η Βενεζουέλα με 28.479 καταγεγραμμένες δολοφονίες το 2016 είναι η δεύτερη πιο επικίνδυνη χώρα μετά το Ελ Σαλβαδόρ.

Από την πλευρά του ο Νικολάς Μαδούρο απορρίπτει τα στοιχεία αυτά υποστηρίζοντας ότι είναι «φουσκωμένα» για πολιτικούς λόγους.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση