Άρχισε η «επέλαση» του χιονιά στη Δυτική Κρήτη με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές και καταρρακτώδεις βροχές.

Προβλήματα σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 22:00 στον δρόμο προς τα Ανώγεια, καθώς λόγω της ολισθηρότητας και της χιονόπτωσης, δύο νταλίκες «δίπλωσαν» με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν. Ο δρόμος παρέμεινε κλειστός, θέτοντας σε συναγερμό τον Δήμο Ανωγείων, ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου άμεσα να βρεθεί το κατάλληλο όχημα που θα μπορέσει να απομακρύνει τα δύο βαριά φορτηγά από το οδόστρωμα, ώστε τα μηχανήματα του δήμου να κρατήσουν τον δρόμο ανοιχτό.

Νωρίτερα, ο Βασίλης Σμπώκος είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τις ακόλουθες φωτογραφίες από τις χιονοπτώσεις στα Ανώγεια:

Βροχοπτώσεις, ανα διαστήματα ισχυρές, σημειώνονται και σε περιοχές της ανατολικής Κρήτης, όπου τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να επεκταθούν τις επόμενες ώρες.

Στο Ρέθυμνο, σε περιοχές του Μυλοποτάμου το έχει ήδη στρώσει, ενώ προβλήματα, κυρίως με την ολισθηρότητα των δρόμων λόγω του παγετού, έχουν καταγραφεί στα Χανιά.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν νωρίτερα σε περιοχές των δήμων Πλατανιά και Κισσάμου, ενώ ισχυρή καταιγίδα σημειώθηκε γύρω στις 21:00 στην πόλη των Χανίων και νωρίτερα στην Παλαιόχωρα.

Σε επιφυλακή παραμένουν η Περιφέρεια, οι δήμοι αλλά και οι υπηρεσίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που θα προκύψουν.

Οι φωτογραφίες ανακτήθηκαν από την ομάδα «ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ» στο Facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση