HomeΕΛΛΑΔΑΣύσκεψη υπό τον Ν. Αναστασιάδη για το Κυπριακό

Σύσκεψη υπό τον Ν. Αναστασιάδη για το Κυπριακό

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στην Αθήνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα θέματα, στα οποία εντοπίζεται διαφορετική προσέγγιση μεταξύ ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς, εξετάστηκαν στη σημερινή σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, στο πλαίσιο των εντεινόμενων διεργασιών για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστουλίδης, μιλώντας στο ΡΙΚ, δήλωσε ότι «έγινε ουσιαστική συζήτηση» και «προετοιμάστηκαν θέσεις» για όσα ζητήματα υπάρχει διαφορετική προσέγγιση. Η συζήτηση, όπως εξήγησε, θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, τόσο σε επίπεδο διαπραγματευτών όσο και σε επίπεδο των ηγετών των δύο κοινοτήτων, οι οποίοι θα συναντηθούν στις 4 Ιανουαρίου.

Σε ερώτηση κατά πόσον υπάρχει οριστικοποίηση της πρότασης της ελληνοκυπριακής πλευράς για την ασφάλεια, διευκρίνισε ότι υπάρχει η πρόταση του προέδρου Αναστασιάδη που υποβλήθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αποτελεί τη βάση συζήτησης. «Η συζήτηση για την ασφάλεια θα συνεχιστεί και την Παρασκευή στη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Αθήνα» πρόσθεσε.

Σχετικά με τις δηλώσεις Ακιντζί ότι δεν τίθεται θέμα προσάρτησης καμίας πλευράς σε καμία χώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέστησε σαφές ότι «ενδεχόμενη προσάρτηση των κατεχομένων θα ήταν αρνητική εξέλιξη όχι μόνο για τους Ελληνοκυπρίους, αλλά και για τους Τουρκοκύπριους».

ΑΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση