HomeΚΟΣΜΟΣΚίνα: Έκαναν τον Τραμπ άγαλμα με τη μορφή κοτόπουλου

Κίνα: Έκαναν τον Τραμπ άγαλμα με τη μορφή κοτόπουλου

Για τη χρονιά του Κόκορα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θέλοντας να γιορτάσει την άφιξη της νέας χρονιάς του Κόκορα, εμπορικό κέντρο στην Κίνα εγκατέστησε ένα γιγάντιο γλυπτό που αναπαριστά ένα κοτόπουλο, του οποίου το πρόσωπο σχεδιάστηκε βάσει των χαρακτηριστικών του Ντόναλντ Τραμπ και το λειρί έχει αντικατασταθεί από την χαρακτηριστική χρυσή τούφα στην κώμη του Αμερικανού που εκλέχθηκε στην προεδρία.

Το ομοίωμα αυτό, του οποίου το στιλ μιμείται τα πουλερικά στις ταινίες κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους, εκτίθεται από αυτή την εβδομάδα στην είσοδο ενός εμπορικού κέντρου της Ταϊγιουάν, της πρωτεύουσας της βόρειας επαρχίας Σανσί.

Το γλυπτό, φωτογραφίες του οποίου δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες των επίσημων μέσων ενημέρωσης, κοσμείται από μια φαρδιά πλάγια τούφα χρώματος καφέ-πορτοκαλί, η οποία αντικαθιστά το σύνηθες κόκκινο λειρί του πουλερικού και μιμείται εξαιρετικά την κώμη του δισεκατομμυριούχου.

Ο Τραμπ θα αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο, μια εβδομάδα πριν από το Νέο Σεληνιακό Έτος, που θα σηματοδοτήσει για τους Κινέζους την έναρξη της χρονιάς του Κόκορα.

Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία αυτή, οι εξαγνιστικές φιγούρες με κόκορες και πουλερικά πολλαπλασιάζονται στη χώρα, με αναρίθμητα καλούπια και μορφές να εκτίθενται στα εμπορικά κέντρα, σε κτίρια γραφείων και στα πάρκα.

Αλλά με το όμοιο πρόσωπό του και τα μικροσκοπικά φτερά του που διακωμωδούν τις κινήσεις του μεγιστάνα των ακινήτων, το «κοτόπουλο Τραμπ» εντυπωσίασε σε τέτοιο σημείο που αντίγραφα του πρωτότυπου γλυπτού πωλούνται ήδη στο Διαδίκτυο. Μπορεί να το βρει κανείς σε όλα μεγέθη και τις τιμές, έως 12.000 γιουάν (1.650 ευρώ) για ένα αντίγραφο ύψους 10 μέτρων, όπως προτείνει ένα κατάστημα στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Taobao.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση