HomeΕΛΛΑΔΑΠανίσχυρο το ελληνικό διαβατήριο: Στην 6η κατηγορία σε σύνολο 95

Πανίσχυρο το ελληνικό διαβατήριο: Στην 6η κατηγορία σε σύνολο 95

Μαζί με Καναδά, Ιρλανδία και Νέα Ζηλανδία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην 6η κατηγορία, σε σύνολο 95 κατατάχθηκε το ελληνικό διαβατήριο, αποδεικνύοντας πως παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, παραμένει ένα ισχυρό κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Passport Index, το ελληνικό διαβατήριο παρέχει τη δυνατότητα σε όσους το κατέχουν να ταξιδέψουν σε 153 χώρες ανά τον κόσμο, δίχως την απαίτηση έκδοσης βίζας, βάσει και των συμφωνιών που έχει πετύχει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναφερόμαστε βεβαίως στην τουριστική βίζα, η οποία δίδεται αυτόματα, με την έκδοση του αεροπορικού ή άλλου εισιτηρίου, για μέσο μεταφοράς.

Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται η Ιρλανδία, ο Καναδάς και η Νέα Ζηλανδία. Στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας συναντάμε το γερμανικό διαβατήριο, ενώ στη δεύτερη κατηγορία βρίσκεται εκείνο της Σουηδίας. Στην 3η κατηγορία υπάρχουν τα διαβατήρια από τις Φινλανδία, Γαλλία, Ελβετία, Ισπανία, Νότια Κορέα και Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην 4η κατηγορία βρίσκονται οι Σινγκαπούρη, Δανία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Μαλαισία, Νορβηγία, Ιαπωνία και Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ). Στην 5η κατηγορία, μία πάνω από την Ελλάδα, βρίσκονται οι Αυστρία, Λουξεμβούργο και Πορτογαλία.

Κάτω από την Ελλάδα βρίσκονται μεγάλες δυνάμεις, όπως η Αυστραλία, η Βραζιλία, η Αργεντινή, το Ισραήλ, το Μεξικό, η Τουρκία, ενώ στην τελευταία κατηγορία (95), βρίσκεται το Αφγανιστάν και στην κατηγορία 94, το Πακιστάν.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση