HomeΚΟΣΜΟΣΝτοκουμέντο: Ο μακελάρης του Βερολίνου λίγη ώρα πριν σκοτωθεί από Ιταλούς αστυνομικούς

Ντοκουμέντο: Ο μακελάρης του Βερολίνου λίγη ώρα πριν σκοτωθεί από Ιταλούς αστυνομικούς

Ανθρωποκυνηγητό για τους συνεργούς του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξημερώματα της 23ης Δεκεμβρίου. Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Μιλάνου υποδέχεται τους λιγοστούς κουρασμένους ταξιδιώτες την ώρα που η πόλη στολισμένη ετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα. Ανάμεσα στους επισκέπτες, όμως, βρίσκεται και ένας άνδρας ο οποίος αδιαφορεί για τη γιορτινή «φορεσιά» της πόλης.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον 24χρονο Τυνήσιο Ανίς Αμρί, ο οποίος εμφανίστηκε στην ιστορική «Στατζιόνε Τσεντράλε» τέσσερις ημέρες αφού αιματοκύλισε το Βερολίνο.

Ο Αμρί, ο οποίος παρέσυρε με φορτηγό μέχρι θανάτου 12 ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον 50, ταξίδεψε από τη Γερμανία στη Γαλλία και από εκεί στην Ιταλία όπου έπεσε νεκρός από πυρά Ιταλών αστυνομικών.

Σε φωτογραφία που καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα του σταθμού και έδωσε στη δημοσιότητα η ιταλική αστυνομία απεικονίζεται ο Αμρί να περπατά φορώντας σκουρόχρωμα ρούχα και έχοντας ένα σακίδιο πλάτης, ενώ μπροστά του προχωρούν ανυποψίαστες τέσσερις γυναίκες.

makelaris1

Τρεις ώρες αργότερα ο ίδιος άνδρας φτάνει στην περιοχή Σέστο Σαν Τζοβάνι όπου έπειτα από τυχαίο έλεγχο της ιταλικής αστυνομίας και ύστερα από συμπλοκή χάνει τη ζωή του.

Η ιταλική αντιτρομοκρατική συνθέτει ένα-ένα τα κομμάτια του παζλ για να καταγράψει την πορεία του Αμρί ώστε να αποκαλυφθεί το τελικό σχέδιο του τρομοκράτη και πού ακριβώς κατευθυνόταν όταν έφτασε στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, ο 24χρονος ξεκίνησε τη διαδρομή του στην Ιταλία από την Μπαρντονέκια στο Τορίνο, συνέχισε στο Μιλάνο και κατέληξε στο Σέστο Σαν Τζοβάνι με λεωφορείο.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος ο τρομοκράτης, ο οποίος είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και φέρεται να έχει διασυνδέσεις με τον «ιμάμη χωρίς πρόσωπο» Αμπού Γουάλα, είχε προορισμό τη Σικελία όπου επρόκειτο να συναντηθεί με συνεργούς του.

Αυτό το «σενάριο» ενισχύεται από την πλαστή άδεια παραμονής που έφερε, η οποία πλαστογραφήθηκε στη Σικελία, όπου ο Αμρί εξέτισε τετραετή ποινή φυλάκισης από το 2011 έως το 2015.

Εικάζεται, λοιπόν, πως σχεδίαζε έπειτα από σύντομη παραμονή στη Βόρειο Ιταλία, να επιστρέψει στη Σικελία με στόχο οι φίλοι του να του προσφέρουν καταφύγιο και στη συνέχεια να επιστρέψει στη γενέτειρά του.

Βέβαια, όπως επισημαίνει η ιταλική εφημερίδα Il Messaggero αυτή δεν είναι η μοναδική υπόθεση καθώς η αντιτρομοκρατική, η μονάδα ειδικών ερευνών και η εισαγγελία Μιλάνου και Ρώμης εξετάζουν και το ενδεχόμενο ο Αμρί είτε να ήθελε να μεταβεί στα Βαλκάνια μέσω Βένετο, είτε να παραμείνει στη χώρα για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πριν φτάσει στην Ιταλία, ο 24χρονος είχε ενεργοποιήσει όλες τις επαφές του. Μάλιστα, οι ισπανικές αρχές ανέφεραν πως ο Τυνήσιος είχε επικοινωνήσει και με έναν συνεργό του στην Ισπανία την ημέρα του μακελειού.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση