HomeHL-World«Ο δολοφόνος του Ρώσου πρεσβευτή πληρωνόταν από το κόμμα του Ερντογάν»

«Ο δολοφόνος του Ρώσου πρεσβευτή πληρωνόταν από το κόμμα του Ερντογάν»

Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη τουρκικών ΜΜΕ, ότι ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον Ρώσο πρεσβευτή στην Αγκυρα πληρωνόταν από το κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν.

Το Aktif Haber έγραψε ότι ο Μεβλούτ Μερτ Ατλίντας- ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον Αντρέι Καρλόφ σε γκαλερί στην Αγκυρα, είχε πληρωθεί πάνω από 30 φορές από το AKP, σε διάστημα 2,5 ετών.

Επίσης, ενώ η κυβέρνηση επιμένει ότι ο Ατλιντάς είχε διασυνδέσεις με το κίνημα των γκιουλενιστών, η Hurriyet έγραψε ότι ο νεαρός αστυνομικός παρακολουθούσε κηρύγματα του Νουρετίν Γιλντίζ, ένθερμου υποστηρικτή του Ερντογάν. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γιλντίζ κάλεσε την Κυριακή την κυβέρνηση είτε να σκοτώσει είτε να εξορίσει τους υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, αντί να τους «ταΐζει στις φυλακές».

«Η αστυνομική σχολή τον άλλαξε»

Μιλώντας στην Hurriyet, η αδελφή του Ατιλντάς υποστήριξε ότι ο αδελφός της άλλαξε το διάστημα που φοιτούσε στην αστυνομική σχολή.

Οπως είπε, ο αδελφός της δεν ονειρευόταν να γίνει αστυνομικός, αλλά η οικογένεια επέλεξε αυτή τη σχολή για τον 22χρονο, επειδή ήταν φθηνότερη και αποτελούσε εγγύηση για την επαγγελματική του αποκατάσταση.

Η ίδια διέψευσε ότι ο αδελφός της πήγε στο ιδιωτικό σχολείο Korfez, που θεωρείται ότι το διοικεί το κίνημα των γκιουλενιστών. Οπως είπε, εκείνη ήταν μαθήτρια στο εν λόγω σχολείο και όχι ο αδελφός της, αλλά εκείνη την εποχή, σημείωσε, δεν υπήρχε το κίνημα του Γκιουλέν.

Ακόμη δήλωσε ότι η οικογένεια ποτέ δεν τον ανάγκασε να προσεύχεται, ενώ ανέφερε ότι μέχρι να πάει στη σχολή της αστυνομίας ο αδελφός της έπινε αλκοόλ.

«Δεν είδα το βίντεο της δολοφονίας ολόκληρο. Το παρακολούθησα χωρίς ήχο γιατί δεν ήθελα να ακούσω τη φωνή του. Είδα ότι ενεργούσε περίεργα στο βίντεο», δήλωσε ακόμη, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως ο 22χρονος είχε υποστεί πλύση εγκεφάλου και ότι τον κράτησαν μακριά από την οικογένειά του.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση