HomeΕΛΛΑΔΑΝέες βολές κατά Σόιμπλε

Νέες βολές κατά Σόιμπλε

Βούτσης: Θέλει να κάνει τον υπερυπουργό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέες βολές κατά του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε εξαπέλυσε πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Παρά το γεγονός ότι στην πρόσφατη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο ο Αλέξης Τσίπρας με την Ανγκελα Μέρκελ, η Καγκελάριος του είχε ζητήσει να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να μην στοχοποιείται ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο Ν. Βούτσης, δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί εκ νέου στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, είπε πως ο Σόιμπλε «διεκδικεί ρόλο υπερυπουργού» και ο τρόπος που συμπεριφέρεται «δεν μπορεί από το να τυγχάνει απάντησης».

Επιπλέον ο πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι δεν απαιτούσε ιδιαίτερη άδεια από τους δανειστές η έκτακτη παροχή της κυβέρνησης, η οποία είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό.

Ο Νίκος Βούτσης, χαρακτήρισε ως αναμενόμενη την επανέναρξη του διαλόγου για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα.

Αναφορικά με τον ρόλο του ΔΝΤ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα μπορούσε να είναι συμβουλευτικός.

Σχετικά με την απαντητική επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στους δανειστές ο πρώην υπουργός ανέφερε πως «ούτως ή άλλως, τέτοιες επιστολές συνήθως διαρρέουν από τις Βρυξέλλες».

Τέλος διαβεβαίωσε πως η παρούσα κυβέρνηση θα εξαντλήσει το σύνολο της τετραετίας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση