HomeHL-WorldΤα μέλη της διάσημης στρατιωτικής χορωδίας στο μοιραίο Τουπόλεφ

Τα μέλη της διάσημης στρατιωτικής χορωδίας στο μοιραίο Τουπόλεφ

Οι μουσικοί πήγαιναν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις σε αεροπορική βάση της Συρίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος Τουπόλεφ-154 που συνετρίβη σήμερα το πρωί στη Μαύρη Θάλασσα μετέφερε 92 επιβαίνοντες, από τους οποίους περισσότεροι από 60 ήταν μέλη της διάσημης χορωδίας του ρωσικού στρατού Ensemble Alexandrov, μαζί ήταν και ο διευθυντής τους.

Οι μουσικοί πήγαιναν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ της Συρίας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στη λίστα των επιβατών που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο συγκαταλέγονται 64 μέλη της Ensemble Alexandrov, ενός γνωστού μουσικού συνόλου από τις περιοδείες που δίνει στο εξωτερικό υπό την αιγίδα του ρωσικού στρατού, οκτώ στρατιωτικοί μεταξύ των οποίων ο διευθυντής της Ensemble Alexandrov Βαλέρι Χαχίλοφ, οκτώ μέλη του πληρώματος, εννέα δημοσιογράφοι, δύο υψηλόβαθμοι πολιτικοί αξιωματούχοι και η Ελιζαβέτα Γκλίνκα, επικεφαλής μιας πασίγνωστης στη Ρωσία φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να διαπιστωθούν τα αίτια της συντριβής και ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώνεται αδιαλείπτως για την πορεία των ερευνών και ότι είναι σε συνεχή επαφή με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Παρακάτω δείτε ένα βίντεο από κάποια συναυλία της ορχήστρας, το 2009 στο House of Music. Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το αεροπλάνο πιθανόν συνετρίβη κατά τη διάρκεια της ανόδου του και είναι απίθανο να υπάρχουν επιζώντες.

Δείτε ένα στιγμιότυπο από εμφάνιση του συνόλου Alexandrov Ensemble το 2012 στην Αθήνα, όπου οι μουσικοί ερμηνεύουν Μίκη Θεοδωράκη.

https://www.youtube.com/watch?v=PvSbnokiKlY

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση