HomeHL-9Προσδοκούν αύξηση του τζίρου τους την Πρωτοχρονιά

Προσδοκούν αύξηση του τζίρου τους την Πρωτοχρονιά

Χωρίς υπερβολές και ιδιαίτερα συγκρατημένα τα χριστουγεννιάτικα ψώνια των Ηρακλειωτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μολονότι αψήφησαν το κρύο και επισκέφθηκαν από νωρίς το κέντρο του Ηρακλείου για να απολαύσουν την εορταστική ατμόσφαιρα, οι Ηρακλειώτες υπήρξαν αρκετά συγκρατημένοι όσον αφορά τις αγορές τους.

Με εξαίρεση τα απαραίτητα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, τα δώρα για τα αγαπημένα πρόσωπα ήταν μάλλον… συμβολικά για τους περισσότερους, αφού η κίνηση στην αγορά την παραμονή των Χριστουγέννων, φαίνεται πως δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Εξάλλου, πλέον, μεσούσης της κρίσης, τα προσωπικά έξοδα έχουν περιοριστεί σημαντικά καθώς οι περισσότεροι προσπαθούν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Ο εμπορικός κόσμος του Ηρακλείου προσδοκά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς για να δει τον τζίρο του να αυξάνει, καθώς ο Άγιος Βασίλης φαίνεται πως δεν έχει ακόμη … ολοκληρώσει τα ψώνια του για τα δώρα της αλλαγής του χρόνου.

Σύμφωνα με τον απολογισμό της αγοραστικής κίνησης της πρώτης περιόδου του εορταστικού ωραρίου στην αγορά του Ηρακλείου, ανασχετικός παράγοντας υπήρξε αφενός το πλήθος των υποχρεώσεων των φορολογουμένων και αφετέρου στο ότι δεν καταβλήθηκαν οι αγροτικές αποζημιώσεις και οι άνεργοι δεν έλαβαν το επίδομα του ΟΑΕΔ. Επίσης, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να κάνουν τα ψώνια τους την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων οι οποίες ξεκινούν λίγο μετά τις γιορτές.

Σήμερα και αύριο τα καταστήματα στο Ηράκλειο θα παραμείνουν κλειστά, ενώ το εορταστικό ωράριο θα συνεχιστεί την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου. Μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα καταστήματα θα λειτουργούν πρωί και απόγευμα, ενώ το ερχόμενο Σάββατο η αγορά θα λειτουργεί με συνεχές ωράριο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση