HomeHL-WorldΣφοδρές μάχες γύρω από τη συριακή πόλη αλ Μπαμπ

Σφοδρές μάχες γύρω από τη συριακή πόλη αλ Μπαμπ

Πληροφορίες ότι 68 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν από αντάρτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντάρτες υποστηριζόμενοι από την Τουρκία σκότωσαν 68 μέλη του Ισλαμικού Κράτους σε συγκρούσεις στη βόρεια Συρία κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανέφεραν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα στρατιωτικές πηγές, ενώ οι σφοδρές μάχες γύρω από την πόλη αλ Μπαμπ συνεχίζονται.

Σύροι αντάρτες, με την υποστήριξη Τούρκων στρατιωτών, πολιορκούν εδώ και πολλές εβδομάδες την πόλη αυτή, που ελέγχεται από το ΙΚ, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» που εξαπέλυσε η Άγκυρα πριν από σχεδόν τέσσερις μήνες. Οι συγκρούσεις γύρω από την Αλ Μπαμπ κλιμακώθηκαν αυτήν την εβδομάδα και την Τετάρτη σκοτώθηκαν στις μάχες 138 τζιχαντιστές και Τούρκοι στρατιώτες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή που επικαλείται μια ανακοίνωση του στρατού, άλλοι 68 τζιχαντιστές «εξουδετερώθηκαν» κοντά στην Αλ Μπαμπ από το βράδυ της Παρασκευής. Συνολικά χτυπήθηκαν 141 στόχοι του ΙΚ και η στρατιωτική έδρα της εξτρεμιστικής οργάνωσης καταστράφηκε.

Δύο αντάρτες σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε.

Την Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φίκρι Ισίκ είχε δηλώσει ότι η περιοχή γύρω από ένα νοσοκομείο, το οποίο είχε μετατραπεί σε κέντρο διοίκησης και αποθήκη πυρομαχικών του ΙΚ, έχει εκκαθαριστεί από τους τζιχαντιστές, γεγονός που συνιστά σημαντική επιτυχία των ανταρτών. Ο υπουργός είπε επίσης ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουν οι αρχές τρεις Τούρκοι στρατιώτες έχουν αιχμαλωτιστεί από το Ισλαμικό Κράτος.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση