Ώρες αγωνίας για τον 34χρονο ναυτικό, μέλος του πληρώματος του πλοίου «Έλυρος», τα ίχνη του οποίου χάθηκαν κι ενώ το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τη Σούδα στον Πειραιά.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των λιμενικών αρχών, ο πλοίαρχος του «Έλυρος» ενημέρωσε το Λιμεναρχείο του Πειραιά για το γεγονός, επισημαίνοντας πως ο συνάδελφος του 34χρονου με τον οποίο μοιράζονταν την ίδια καμπίνα διαπίστωσε ότι δεν είχε επιστρέψει.

Παρά τις προσπάθειες αναζήτησής του εν πλω, ο 34χρονος άνδρας δεν εντοπίστηκε στο πλοίο, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν έρευνες από συνολικά 8 περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, 4 παραπλέοντα και ένα ιδιωτικό σκάφος στις θαλάσσιες περιοχές του Σαρωνικού κόλπου και του Μυρτώου πελάγους. Παράλληλα, απογειώθηκαν ελικόπτερα του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ έρευνες διενεργήθηκαν και από τη στεριά με περιπολικό όχημα του Λιμενικού Σώματος στις ακτές της Νεάπολης.

Ωστόσο, οι έρευνες απέβησαν άκαρπες, με αποτέλεσμα να σταματήσουν, ωστόσο πρόκειται να συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση