HomeHL-WorldΜετά τα πυρηνικά, ο Τραμπ μιλάει για «νέα κούρσα εξοπλισμών»

Μετά τα πυρηνικά, ο Τραμπ μιλάει για «νέα κούρσα εξοπλισμών»

Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε το σχόλιό του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε: «Ας γίνει κούρσα εξοπλισμών», κληθείς να διευκρινίσει χθεσινή ανάρτησή του στο Twitter στην οποία καλούσε να ενισχυθούν οι ικανότητες των ΗΠΑ σε πυρηνικά όπλα, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

«Θα τους νικήσουμε σε κάθε στροφή και θα επικρατήσουμε όλων», δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο MSNBC, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο μία ημέρα μετά την ανάρτηση ενός τουίτ που προκάλεσε ανησυχία σε ειδικούς για τη μη εξάπλωση των πυρηνικών όπλων.

Την Πέμπτη (χθες) ο Τραμπ είπε: Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να ενισχύσουν και να επεκτείνουν την πυρηνική τους ικανότητα μέχρι την ώρα που ο κόσμος θα ξαναβρεί τα λογικά του σε ό,τι αφορά τα πυρηνικά.

Ο Τραμπ, που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου, δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες. Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε το σχόλιό του, την ίδια ημέρα που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η χώρα του πρέπει να ενισχύσει τις πυρηνικές δυνάμεις της.

Ο εκπρόσωπος του Τραμπ, Σον Σπάισερ, ανέφερε σε διάφορες τηλεοπτικές συνεντεύξεις που έδωσε σήμερα πως δεν θα υπάρξει κούρσα εξοπλισμών επειδή ο εκλεγμένος πρόεδρος θα διασφαλίσει ότι άλλες χώρες που προσπαθούν να ενισχύσουν τις πυρηνικές ικανότητές τους, όπως η Ρωσία και η Κίνα, θα αποφασίσουν να μην το κάνουν.

Θα διασφαλίσει ότι άλλες χώρες θα λάβουν το μήνυμα ότι δεν θα το επιτρέψει, δήλωσε στο NBC. Και αυτό που θα συμβεί είναι ότι θα ξαναβρούν τα λογικά τους, και όλοι θα είμαστε μια χαρά, είπε.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση