HomeHL-WorldΔιθύραμβοι για τον αστυνομικό που σκότωσε τον μακελάρη του Βερολίνου

Διθύραμβοι για τον αστυνομικό που σκότωσε τον μακελάρη του Βερολίνου

O 29χρονος δεν είχε ολοκληρώσει ακόμη την δοκιμαστική του περίοδο στην Ιταλική αστυνομία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εγινε το πρόσωπο της ημέρας παγκοσμίως, καθώς είναι ο αστυνομικός που σκότωσε τον μακελάρη του Βερολίνου. Και οι ύμνοι γι’ αυτόν δεν σταματούν!

Ο λόγος για τον 29χρονο Λούκα Σκάτα, τον Ιταλό αστυνομικό που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Ανίς Αμρί, τον Τυνήσιο που αιματοκύλισε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου τη Δευτέρα, όταν οδηγώντας με ταχύτητα μια νταλίκα παρέσυρε και σκότωσε 12 ανυποψίαστους πολίτες.

Πλέον ο Σκάτα, που είχε αρχίσει να εργάζεται μόλις πριν από εννέα μήνες και ακόμη δεν είχε τελειώσει γι’ αυτόν η λεγόμενη «δοκιμαστική περίοδος», θεωρείται «ήρωας» στη γείτονα χώρα και όχι μόνο. Η σελίδα του στο Facebook έχει πλημμυρίσει με διθυράμβους από συμπολίτες του, που θέλουν έτσι να τον ευχαριστήσουν για την πράξη του. «Είμαι περήφανος για εκείνον», είπε χαρακτηριστικά στη Mirror Online ένας φίλος του.

Ωστόσο, παρά τους επαίνους, αρκετοί είναι οι Ιταλοί που άρχισαν να διαμαρτύρονται, τις ώρες αυτές, μέσω διαδικτύου, κατά της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών της Ρώμης να αναρτήσει τις φωτογραφίες και να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των δύο αστυνομικών που εντόπισαν τον Αμίς Ανρί.

Σειρά χρηστών του διαδικτύου απάντησε με επικριτικά μηνύματα στα tweet του πρωθυπουργού Πάολο Τζεντιλόνι, γράφοντας ότι με τον τρόπο αυτό μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των δύο αστυνομικών και όλων των συναδέλφων τους. Χαρακτηριστικό το σχόλιο ενός πολίτη, ο οποίος διερωτάται «αν θα δημοσιοποιηθεί και η διεύθυνση κατοικίας με το ΑΦΜ των δυο αστυνομικών».

Στο μεταξύ, υπάρχουν και οι πρώτες αντιδράσεις των πολιτικών δυνάμεων, μετά την επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας στο Σέστο Σαν Τζοβάνι. Ο ιδρυτής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, στον ιστότοπό του εξέφρασε την άποψη πως «τώρα η Ιταλία πρέπει να προστατέψει τον εαυτό της» και, κατά συνέπεια, ότι «πρέπει να απελαθούν οι παράνομοι μετανάστες». Παράλληλα, ο Γκρίλο τάχθηκε «υπέρ της προσωρινής παύσης της ισχύος της συνθήκης του Σέγκεν, σε περίπτωση τρομοκρατικών επιθέσεων, μέχρις ότου μειωθεί η ένταση και το επίπεδο του συναγερμού».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση