Μετά από διαπραγματεύσεις οι αεροπειρατές της πτήσης AFRIQIYAH AIRWAYS αποφάσισαν να απελευθερώσουν τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος που κρατούσαν ομήρους, ενώ οι ίδιοι παραδόθηκαν στις Αρχές.

aeropeirateia1

Αρχικά οι αεροπειρατές απελευθέρωσαν Στο πρώτο γκρουπ ήταν 25 γυναίκες, αλλά και άτομα με προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι αεροπειρατές αποφάσισαν να παραδοθούν, αφού ολοκληρωθεί η αποβίβαση των επιβαινόντων. Υπενθυμίζεται πως οι δύο δράστες που απειλούσαν να ανατινάξουν το αεροσκάφος ζητούσαν την αποφυλάκιση του γιου του Καντάφι, Σαίφ Αλ-Ισλάμ.

Το χρονικό της αεροπειρατείας

Οι δύο άτομα έκαναν αεροπειρατεία σε αεροσκάφος τύπου AIRBUS A320 της εταιρείας AFRIQIYAH AIRWAYS με 118 επιβαίνοντες το οποίο εκτελούσε εσωτερική πτήση στη Λιβύη σήμερα το πρωί.

Το αεροπλάνο είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από τη Σμπέχα της Λιβύης με προορισμό την Τρίπολη, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πτήσης εκδηλώθηκε αεροπειρατεία και οι δράστες ζήτησαν το αεροσκάφος να κατευθυνθεί στη Μάλτα, όπως και έγινε.

aeropeirateia2

Μάλιστα, κατά πληροφορίες, ο πιλότος σε επικοινωνία που είχε με τον πύργο ελέγχου της Τρίπολης ανέφερε ότι προσπάθησε να προσγειωθεί εκεί, ωστόσο, δεν τον άφησαν ο ή οι αεροπειρατές.

To αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Μάλτα και οι δύο αεροπειρατές απειλούν να το ανατινάξουν.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 118 άτομα, 111 επιβάτες (82 άνδρες, 28 γυναίκες, 1 παιδί) και 7 μέλη πληρώματος.

Οι δύο αεροπειρατές αναφέρουν ότι είναι οπαδόι του Καντάφι ανήκουν στην ομάδα Αλφατάχ Αλγκαντίνα και έχουν στα χέρια τους χειροβομβίδα.

aeropeirateia3

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αεροπειρατές δέχονται να απελευθερώσουν τους επιβάτες, αν ικανοποιηθεί το αίτημά τους που είναι η απελευθέρωση του γιου του Καντάφι από τη φυλακή.

Πληροφορίες διεθνών ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο υπουργός Μεταφορών της Λιβύης διαπραγματεύεται με τον αεροπειρατή.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ ενημερώνεται συνεχώς για την υπόθεση, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται ήδη περιμετρικά του αεροδρομίου.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση