Με ποινή φυλάκισης 18 μήνες με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 7.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου Κρήτης η 77χρονη γυναίκα, η οποία συνελήφθη το πρωί της περασμένης Τετάρτης, καθώς την προηγούμενη μέρα μέλη του σωματείου Ζωόφιλη Δράση, η Ελένη Ανδρεαδάκη και η Άννα Ζουράρη, την είδαν να πετάει στην οδό Αγίου Αντωνίου στην περιοχή των Τ.Ε.Ι. ένα τσουβάλι με σκουπίδια μέσα στο οποίο είχε εγκλωβίσει ένα από τα σκυλάκια, τα οποία είχε γεννήσει το ένα από τα σκυλιά της.

koutavi3

Σύμφωνα με το zoosos.gr, το σωματείο δεσμεύεται πως μετά την καταδίκη – δυστυχώς με αναστολή – θα ζητήσει από το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου να βεβαιώσει το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Για να γίνει εφικτή η σύλληψη της ηλικιωμένης που συστηματικά σκοτώνει με τον ίδιο τρόπο τα κουτάβια τα οποία γεννούν τα δικά της σκυλιά.

Μάλιστα οι γείτονες ενημέρωσαν το φιλοζωικό σωματείο στις 20 Δεκεμβρίου τσακώθηκαν με την 77χρονη και κατάφεραν για λίγο να την αποτρέψουν να σκοτώσει το ζώο, εντούτοις εκείνη επανέλαβε λίγες ώρες αργότερα τις πράξεις της και έτσι συγκεντρώθηκαν όλα τα στοιχεία τα οποία οδήγησαν την καταδίκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση