HomeΚΟΣΜΟΣ«Στριμωγμένοι» οι Γερμανοί από τα ερωτηματικά στην υπόθεση του Τυνήσιου τζιχαντιστή

«Στριμωγμένοι» οι Γερμανοί από τα ερωτηματικά στην υπόθεση του Τυνήσιου τζιχαντιστή

Τον έχασαν κάτω από τη μύτη τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη… γωνία στρίμωξαν τους Γερμανούς αξιωματούχους οι δημοσιογράφοι κατά την σημερινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου βομβαρδίζοντάς τους με ερωτήσεις όπως, το γιατί άφησαν τον νεαρό Τυνήσιο, ύποπτο για την τρομοκρατική επίθεση με φορτηγό στο Βερολίνο, να κυκλοφορεί ελεύθερος στους δρόμους της χώρας επί ώρες.

Την ίδια ώρα, οι γερμανικές αρχές επισημαίνουν ότι ο Ανίς Αμρί διέσχισε τη μισή Ευρώπη με την βοήθεια συνεργών του.

Πολλοί από τους αξιωματούχους του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών έσπευσαν να δηλώσουν στους δημοσιογράφους πως δεν μπορούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις κι ότι θα ήταν ασέβεια να κάνουν υποθέσεις την ώρα που πολλά από τα θύματα της επίθεσης στο Βερολίνο δεν έχουν κηδευτεί. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας Τομπίας Πλάτε, δεν μπορούμε να πούμε ακόμη τίποτα με βεβαιότητα αφού το Βερολίνο δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση από την Ιταλία ότι ο νεκρός άνδρας είναι πράγματι ο Ανίς Αμρί.

Κάτω από τη «μύτη» των γερμανικών αρχών, ο Τυνήσιος τζιχαντιστής μπαινόβγαινε σε τζαμί που ήταν «φωλιά» του Ισλαμικού Κράτους (στις 14 και 15 Δεκεμβρίου), όπως σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Στο ίδιο μήκος και η εκπρόσωπος της Μέρκελ, Ουλρίκε Ντέμερ, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα προτού το Βερολίνο λάβει γραπτή επιβεβαίωση από τη Ρώμη. «Σας ζητώ λίγη υπομονή», δήλωσε.

Οι γερμανικές αρχές εμφανίζονται επιφυλακτικές αμφισβητώντας στην ουσία τα αποτελέσματα της έρευνας των ιταλικών αρχών καθώς η επιχείρηση και η ταυτοποίηση του άνδρα που βρέθηκε νεκρός στο Μιλάνο, έγινε από τους Ιταλούς και όχι από τους ίδιους.

Την ίδια ώρα, πηγή του γερμανικού υπουργείο Εσωτερικών έσπευσε να επισημάνει ότι ο Αμρί βρισκόταν στον δρόμο την ώρα της συμπλοκής και όχι μέσα σε αυτοκίνητο, όπως λανθασμένα έγραψαν πολλές ιταλικές εφημερίδες.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση