HomeΚΟΣΜΟΣΑπελευθερώθηκαν οι επιβάτες των αεροπειρατών στη Μάλτα

Απελευθερώθηκαν οι επιβάτες των αεροπειρατών στη Μάλτα

Κρατούν μέλη του πληρώματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μάλτα, όπου εκτυλίσσεται αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της εταιρείας Afriqiyah Airways με 118 επιβαίνοντες.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Βαλέτας ερχόμενο από την Λιβύη, ενώ αδιευκρίνιστος μέχρι στιγμής παραμένει ο αριθμός των αεροπειρατών. Λίγα λεπτά πριν από τις 3 το μεσημέρι, η πόρτα του αεροσκάφους άνοιξε και απελευθερώθηκαν αρχικά 25 εκ των επιβατών, γυναίκες και το παιδί που βρισκόταν μεταξύ τους, όπως ενημέρωσε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός της Μάλτας Ζόζεφ Μουσκάτ.

Η απελευθέρωση επιβατών συνεχίστηκε και περίπου μία ώρα αργότερα (περί τις 16:00) είχαν αφεθεί ελεύθεροι όλοι.

Οι αεροπειρατές πάντως, σύμφωνα με την ενημέρωση του ίδιου του πρωθυπουργού Μουσκάτ, κρατούν ακόμα κάποια από τα μέλη του πληρώματος.

Στο αεροσκάφος, που εκτελούσε εσωτερική πτήση στη Λιβύη, βρίσκεται ένας ή δύο αεροπειρατές. Ο άντρας που κάνει τις διαπραγματεύσεις με τις Αρχές δηλώνει ότι είναι οπλισμένος με χειροβομβίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αεροπειρατής – διαπραγματευτής φέρεται να έχει δηλώσει ότι είναι υποστηρικτής του νεκρού πρώην δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι και ζητά την απελευθέρωση του γιου του.

Το αεροδρόμιο έχει τεθεί σε συναγερμό, με πάνοπλους αστυνομικούς και οχήματα του στρατού να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη, με τον δράστη να φέρεται διατεθειμένος να αφήσει τους επιβάτες, αλλά να κρατήσει το πλήρωμα.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ έγραψε στο Twitter πως συνολικά στο αεροσκάφος βρίσκονται 111 επιβάτες, 82 άνδρες, 28 γυναίκες και 1 βρέφος.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση