HomeHL-EconomyΠαπαδημητρίου: Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου θα έχουμε συμφωνία χωρίς νέα μέτρα

Παπαδημητρίου: Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου θα έχουμε συμφωνία χωρίς νέα μέτρα

Ραδιοφωνική συνέντευξη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τελικά, η διαφορά μας είναι με το ΔΝΤ, όχι με τους Ευρωπαίους, ο Σόιμπλε και οι συν αυτώ θα υποχωρήσουν και στα μέσα Ιανουαρίου θα υπάρξει συμφωνία χωρίς λήψη νέων μέτρων, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου μιλώντας στην Οικονομία Στο Κόκκινο.

Ο κ. Παπαδημητρίου εκτίμησε ότι θα υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές ως τα μέσα Ιανουαρίου, καθώς δεν είναι πολλά τα θέματα που χωρίζουν τις δύο πλευρές.

Κατά τον ίδιο, ο Σόιμπλε και άλλοι που συμπαρατάσσονται μαζί του δεν θα εμμείνουν περισσότερο στις απόψεις τους. Τελικά, η διαφορά είναι με το ΔΝΤ, όχι με τους Ευρωπαίους και, όπως εκτίμησε, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει μέτρα όπως αυτά που ζητάει το Ταμείο.

Μόλις ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και ξεπαγώσουν τα μέτρα για το χρέος, θα ακολουθήσει η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση από την ΕΚΤ, συμπλήρωσε.

Δεδομένου ότι το 2017 επιδιώκεται να είναι το έτος της πραγματικής οικονομίας, όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο κ.Παπαδημητρίου ως επικεφαλής του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, αναφέρθηκε εκτενώς στις επενδύσεις.

Για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, παλιών και νέων, υπάρχουν πολλά εργαλεία που θα τεθούν στη διάθεση των επενδυτών, τους οποίους διέπει ένα πολύ θετικό κλίμα για την Ελλάδα, καθώς διαβλέπουν τις ευκαιρίες.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και το υπουργείο εστιάζουν στην καλλιέργεια του φιλικότερου επενδυτικού και οικονομικού περιβάλλοντος, με σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων, όπως ο νέος αναπτυξιακός νόμος και η μείωση του κόστους και του χρόνου για τη σύσταση και την αδειοδότηση των επιχειρήσεων.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, το κλίμα ήταν πολύ φιλόξενο, με πολλούς να έχουν ήδη μπει στην ελληνική αγορά, άλλους να ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο, ενώ και ξένα fund εξετάζουν την τοποθέτηση σε άλλα προϊόντα που συνδέονται με την ελληνική οικονομία.

Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον των εφοπλιστών, κατά τον ίδιο, για επενδύσεις στον τουρισμό, τα logistics και άλλους κλάδους.

Η Ελλάδα, τόνισε ο κ.Παπαδημητρίου, λόγω της ιδιαίτερης γεωστρατηγικής της θέσης, παρέχει εξαιρετικές δυνατότητες και προοπτικές, καθώς βρίσκεται στο σταυροδρόμι Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, ιδιαιτέρως μετά την διάνοιξη και της δεύτερης διώρυγας του Σουέζ στην Αίγυπτο.

Σημείωσε επίσης ότι στόχος είναι η αύξηση των εξαγωγών, που επίσης αποτελεί ορόσημο για την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης, όπως τον θέτει ο προϋπολογισμός και τον προβλέπουν τόσο το ΔΝΤ όσο και η ΕΕ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση