HomeHL-WorldΣτα χέρια του Ασαντ το χιονισμένο Χαλέπι

Στα χέρια του Ασαντ το χιονισμένο Χαλέπι

Ελπίδες για πλήρη κατάπαυση πυρός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπό τον πλήρη κυβερνητικό έλεγχο βρίσκεται από χθες το βράδυ το πολύπαθο Χαλέπι, όπως ανακοίνωσε ο συριακός στρατός, γεγονός που ίσως σηματοδοτεί την απαρχή μόνιμης και βιώσιμης λύσης του εμφυλίου στη χώρα και την αποκατάσταση της ομαλότητας.

Λεωφορεία που μεταφέρουν αντικυβερνητικούς αντάρτες από το Χαλέπι σε ελεγχόμενες από αντιπολιτευόμενες δυνάμεις περιοχές της Συρίας περνούν από δρόμο έξω από τη χιονισμένη πόλη. Τη διέλευσή τους επιτηρεί Σύρος αστυνομικός, ο οποίος κρατά τη σημαία της χώρας του, σύμβολο του καθεστώτος Ασαντ, μεγάλου νικητή της τετράχρονης μάχης για την ανακατάληψη της πάλαι ποτέ μεγαλύτερης πόλης της μαρτυρικής χώρας.

Το κλίμα αισιοδοξίας έρχεται ωστόσο να σκιάσει η γνωστοποίηση από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι τουλάχιστον 88 άμαχοι σκοτώθηκαν από τους τουρκικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Συρία, κατά το τελευταίο 24ωρο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από το ρωσικό υπουργείο των Εξωτερικών (IFAX), το ενδεχόμενο ολικής κατάπαυσης του πυρός στη Συρία, θα συζητηθεί στις συνομιλίες που θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο στην Αστάνα.

Όπως αναφέρει μάλιστα η ίδια πηγή, τη διαδικασία ειρήνευσης στη Συρία διευκολύνει το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν απαιτεί την παραίτηση του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ. Πάντως η Μόσχα εξακολουθεί να αρνείται ότι έχει επαφές με τη μεταβατική ομάδα του εκλεγμένου προέδρου για το Συριακό.

Ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση