Στο έλεος του… χιονιά παραμένει και σήμερα όλη η Κρήτη σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ.

Πιο συγκεκριμένα, στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ενώ υπάρχει η πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νοτιοανατολικά.

Ανεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί, στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις. Στα νότια πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στις Θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα Δυτικά 7, και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα… λευκά η Κρήτη από χθες

Χειμωνιάτικο είναι από το βράδυ της Τετάρτης το σκηνικό σε όλη την Κρήτη δημιουργώντας μικροπροβλήματα στις μετακινήσεις ενώ σε Ανώγεια, Βιάννο, Αγία Βαρβάρα και Ρούβα τα σχολεία παρέμειναν κλειστά.

Παράλληλα στην Βιάννο χθες το πρωί κάποια φορτηγά – τα οποία δεν φορούσαν τις απαραίτητες αντιολισθητικές αλυσίδες – είχαν ακινητοποιηθεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και χρειάστηκαν τα εκχιονιστικά μηχανήματα για να ανοίξουν το δρόμο προκειμένου να φύγουν.

Το πιο εντυπωσιακό σκηνικό που δημιούργησε χθες ο χιονιάς ήταν η… παγωμένη παραλία στην Ιεράπετρα.

Για πρώτη φορά – εδώ και δεκαετίες – το χιόνι έφτασε μέχρι και τα παράλια καθώς ο Μακρύς Γιαλός στην Ιεράπετρα… πάγωσε.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, το χιόνι έφτασε μέχρι και την γραμμή του αιγιαλού με το τοπίο να μοιάζει βγαλμένο από… παραμύθι!

Διαφήμιση
Διαφήμιση