HomeΚΟΣΜΟΣΑπό το νέο έτος θα συναντηθούν ξανά Αναστασιάδης και Ακιντζί

Από το νέο έτος θα συναντηθούν ξανά Αναστασιάδης και Ακιντζί

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι υπήρξε πρόοδος σε κάποια κεφάλαια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 4, και ενδεχομένως στις 7 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθούν οι επόμενες συναντήσεις του Κύπριου Προέδρου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη , οι οποίοι σήμερα ενημερώθηκαν από τους διαπραγματευτές τους «για τις μέχρι σήμερα συναντήσεις και την όλη συζήτηση επί των εκκρεμώ θεμάτων».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι υπήρξε πρόοδος σε κάποια κεφάλαια, υπάρχουν ακόμη κάποιες εκκρεμότητες σε κάποια άλλα, και έχει κλείσει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τη διακυβέρνηση μέχρι άλλα ζητήματα, που αφορούν την εφαρμογή της λύσης, την ΕΕ, την οικονομία κ.ά. Συμφώνησαν με τον κ. Ακιντζί, όπως οι διαπραγματευτές συνεχίσουν τις εντατικές συναντήσεις τους.

Ερωτηθείς πώς διαμορφώνεται η συνολική εικόνα ενόψει και της συνάντησης της Γενεύης, ο Κύπριος Πρόεδρος απάντησε ότι εάν αυτό αφορά το ερώτημα εάν υπήρξε πρόοδος, «λέμε ότι υπήρξε».

Σε σχέση με τη σύνθεση της πολυμερούς  διάσκεψης στη Γενεύη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρέπεμψε στην ανακοίνωση του ΟΗΕ της 1ης Δεκεμβρίου, ότι στις 12 Ιανουαρίου «θα προστεθούν οι εγγυήτριες δυνάμεις. αλλά εν συνεχεία διαλαμβάνεται και η πρόνοια ότι θα προσκληθούν και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, όπως απαιτείται. Και μεταξύ των μελών που οπωσδήποτε αποτελούν τη Διεθνή Σύμβαση περί Εγγυήσεων είναι και η Κυπριακή Δημοκρατία. Επομένως, ο καθένας μπορεί να δίνει την ερμηνεία του, αλλά τα δεδομένα είναι εκεί».Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ακόμα ότι σήμερα συζήτησαν με τον κ. Ακιντζί  και το εδαφικό και το περιουσιακό και τα υπόλοιπα. «Προτού πάμε στη Γενεύη» είπε «θα έχουν καλυφθεί όλα τα θέματα με διασταυρούμενη τη διαδικασία».

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει νέα μετάβαση του στην Αθήνα και συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για συντονισμό απάντησε, «προβλέπω ναι».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση