HomeΕΛΛΑΔΑ«Στόχος να σταματήσει η μετανάστευση των Ελλήνων επιστημόνων»

«Στόχος να σταματήσει η μετανάστευση των Ελλήνων επιστημόνων»

Κρέτσου (Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής)

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αποστολή του Υπερταμείου Συνεπενδύσεων είναι να αποτελέσει μέσο ανάσχεσης της μετανάστευσης επιστημόνων με την παροχή ρευστότητας για την έναρξη νέων, καινοτόμων επιχειρήσεων, επισήμανε η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου στο πλαίσιο εκδήλωσης για την ίδρυσή του.

Υπογράμμισε ότι το Ταμείο ξεκινά με 260 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 200 εκατ. προέρχονται από το χαρτοφυλάκιό της για την πολιτική συνοχή και την περιφερειακή πολιτική, καθώς και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Η κ. Κρέτσου τόνισε το ενδιαφέρον της Επιτροπής και της ίδιας προσωπικά για την πορεία της Ελλάδας, διευκρινίζοντας ότι έχει επισκεφθεί πολλές ελληνικές περιφέρειες και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους δημάρχους, τους περιφερειάρχες, τους επιχειρηματίες. «Όλοι μου είπαν το ίδιο πράγμα: δεν έχουν ρευστότητα. Αυτός λοιπόν είναι ο στόχος του Ταμείου, να υπάρχουν μερικά χρήματα για να ξεκινήσουν επιχειρήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε επίσης τη στήριξη που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Επιτροπή στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι «τα ευρωπαϊκά κονδύλια αποτέλεσαν βασικό πυλώνα επενδύσεων από την αρχή της ένταξης». Έφερε παραδείγματα σχολείων, πανεπιστημίων, μεγάλων έργων όπως του μετρό και της Γέφυρας του Ρίο, για να προσθέσει «ελπίζω επί των ημερών του (Αν. υπουργού Οικονομίας) κ. Χαρίτση να λειτουργήσει και το μετρό της Θεσσαλονίκης». Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι εκτός από τα χρήματα χρειάζεται και διοικητική ικανότητα.

Απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό που είχε προηγηθεί στο βήμα, είπε κλείνοντας την ομιλία της: «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Οι Έλληνες μπορούν να προχωρήσουν. Μπορείτε να στηρίζεστε στην Επιτροπή, στην ΕΕ. Το κάνουμε για την Ελλάδα και για την ΕΕ». Με τον ίδιο προσωπικό τόνο ξεκίνησε την ομιλία της λέγοντας ότι «μέρος της καρδιάς μου είναι ελληνικό. Έχω δώσει ειδική προσοχή στην Ελλάδα, γιατί θέλω να τη δω με τα μάτια του Έλληνα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση