HomeΕΛΛΑΔΑΈβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες

Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες

Δείτε σε ποια θέση είναι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είναι οι Βρυξέλλες ασφαλής πρωτεύουσα και δεν είναι η Αθήνα; Κι όμως, έρευνα βρήκε την ελληνική πρωτεύουσα μη… ασφαλή και τη βελγική των τρομοκρατικών επιθέσεων «παράδεισο».

Κάθε χρόνο, η εταιρία Mercer, η μεγαλύτερη συμβουλευτική εταιρία Ανθρώπινου Δυναμικού στον κόσμο, δημοσιεύει το δείκτη Ποιότητας Ζωής, μέρος του οποίου είναι το να βαθμολογεί τις πιο ασφαλείς πόλεις για να ζει και να εργάζεται κανείς.

Τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν, πάντως, είναι ανεπίκαιρα, αφού η έρευνα βασίστηκε σε στοιχεία του 2015, που σημαίνει πως έμειναν εκτός τρομοκρατικές επιθέσεις όπως εκείνη στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο του 2016, εκείνη στη Νίκαια τον Ιούλιο και φυσικά η επίθεση της περασμένης Δευτέρας στο Βερολίνο.

Η Μέρσερ εξέτασε 450 πόλεις και κατέληξε στις 230 πιο ασφαλείς για τους εργαζόμενους. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις ή απειλές, όπως επίσης η εγκληματικότητα και οι απειλές για την εθνική ασφάλεια έπαιξαν ρόλο στο πως «βαθμολογήθηκαν» οι πόλεις.

Το Business Insider δημοσιεύει τις 12 πιο μη ασφαλείς πόλεις της Ευρώπης. Ανάμεσά τους και η Αθήνα… (Σε παρένθεση η θέση που έχει κάθε πόλη στη λίστα της εταιρίας Μέρσερ).

Για την Αθήνα, η έρευνα της εταιρίας Μέρσερ αναφέρει σύμφωνα με το Business Insider: «Μετά από εκτεταμένα και παρατεταμένα μέτρα λιτότητας, η φτώχεια και η εγκληματικότητα αυξήθηκαν, δίνοντας στην Ελλάδα τη θέση 124. Επιπλέον, «η πρόσφατη πολιτική και οικονομική αναταραχή στην Ελλάδα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τις βίαιες διαδηλώσεις στην Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας, έχει συμβάλει στη βαθμολογία ασφαλείας» αναφέρει η Μέρσερ. Η εισροή εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών επίσης επιδεινώνει τη θέση της πόλης».

  1. Παρίσι, Γαλλία (71η θέση)
  2. Λονδίνο, Βρετανία (72η θέση)
  3. Βουκουρέστι, Ρουμανία (79η, θέση)
  4. Ζάγκρεμπ, Κροατία (79η θέση)
  5. Ρίγα, Λετονία (82η θέση)
  6. Ρώμη, Ιταλία (82η θέση)
  7. Μαδρίτη, Ισπανία (84η θέση)
  8. Βουδαπέστη, Ουγγαρία (93η θέση)
  9. Σόφια, Βουλγαρία (118η θέση)
  10. Αθήνα, Ελλάδα (124η θέση)
  11. Βελιγράδι, Σερβία (131η θέση)
  12. Κίεβο, Ουκρανία (189η θέση)

Newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση