HomeHL-WorldΒερολίνο και Τουρκία «παγώνουν» τις κρατήσεις στην Ευρώπη

Βερολίνο και Τουρκία «παγώνουν» τις κρατήσεις στην Ευρώπη

Νέα δεδομένα στη «σκακιέρα» του τουρισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα δεδομένα κι ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο σκηνικό για τον τουρισμό στην Ευρώπη δημιουργούν οι τελευταίες εξελίξεις σε Βερολίνο και Τουρκία με το ζήτημα της «ασφάλειας» να επανέρχεται και να δημιουργεί προσωρινό «πάγωμα» στις κρατήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά.

Την άποψη εξέφρασε εγχώριο μεγαλοστέλεχος του ξενοδοχειακού κλάδου που «τρέχει» έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους στη χώρα μας: «Μετά το »χτύπημα» στο Βερολίνο, οι πρώτες αντιδράσεις από την αμερικανική αγορά, η οποία προτιμά την πολυτελή διαμονή στην Ευρώπη, είναι αρνητικές κι αν το κλίμα της ανασφάλειας επικρατήσει, θα υπάρξουν επιπτώσεις στον εισερχόμενο ευρωπαϊκό τουρισμό το 2017».

Το θετικό πάντως για την Ελλάδα είναι ότι, εν μέσω θυέλλης, δείχνει να… ανθίσταται έχοντας ήδη στη «φαρέτρα» της για το 2017 την άνοδο σε μερικές από τις βασικές της αγορές -όπως, για παράδειγμα, συμβαίνει στην περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας- αλλά και το… comeback της Ρωσίας: Ο ίδιος ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, εκτίμησε χθές αύξηση των αφίξεων από Ρωσία τη νέα χρονιά, στην οποία βοηθά και η σταθερότητα της ισοτιμίας του ρουβλίου, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και δημοσιεύματα από τη Ρωσία για τις προκρατήσεις της θερινής σεζόν του 2017.

Σύμφωνα με στοιχεία του Biblio Globus, από τους πιο γνωστούς tour operators της Ρωσίας, οι προκρατήσεις των Ρώσων έως τα μέσα Δεκεμβρίου, δείχνουν σημαντικά αυξημένα νούμερα για Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία (σ.σ. τα στοιχεία είναι πρίν τα γεγονότα της περασμένης Δευτέρας στην Αγκυρα), ενώ η μόνη χώρα στην ευρύτερη περιοχή που δε δείχνει την ίδια δυναμική είναι η Τυνησία. Σημειωτέον ότι στο εντεκάμηνο του 2016, σε συνέχεια και του αφιερωματικού έτους Ελλάδας- Ρωσίας & Ρωσίας- Ελλάδας 2016, σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία που επικαλείται το υπουργείο Τουρισμού, σημειώθηκε αύξηση αύξηση των αεροπορικών αφίξεων από τη Ρωσία κατά 25,6% (778.598 επισκέπτες).

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση