HomeΚΟΣΜΟΣΓερμανία: Σύλληψη τζιχαντιστή που νοίκιαζε σπίτια σε Ελλάδα και Τουρκία για τον ISIS

Γερμανία: Σύλληψη τζιχαντιστή που νοίκιαζε σπίτια σε Ελλάδα και Τουρκία για τον ISIS

Στην Κάτω Σαξονία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη σύλληψη ενός 24χρονου Μαροκινού με το όνομα Redouane S, προχώρησε η γερμανική αστυνομία στην Κάτω Σαξονία που θεωρείται μέλος του Ισλαμικού Κράτους και ο οποίος νοίκιαζε διαμερίσματα σε Ελλάδα και Τουρκία από τον Οκτώβριο του 2014 έως και την άνοιξη του 2015.

Τα εν λόγω διαμερίσματα είχαν χρησιμοποιηθεί από τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το Reuters, και εκεί οργάνωναν τις επιθέσεις τους.

Μάλιστα, ο 24χρονος Redouane S. φέρεται ότι είχε λάβει μέρος και στις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι πέρυσι και είχε στενές σχέσεις με τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ.

«Ακόμα και όταν επέστρεψε στη Γερμανία το Μάιο του 2015 εκείνος ήταν σε επαφή με την ομάδα με επικεφαλής τον Abaaoud και έδειξε προθυμία να αναλάβει περισσότερη δράση» επισημαίνουν σε δήλωσή τους οι εισαγγελείς της Γερμανίας.

Ο Αμπαούντ

Σημειώνεται, ότι Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών χτυπημάτων στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου του 2015, είχε δώσει συνέντευξη στο περιοδικό του ISIS «Dabiq» . Ο ίδιος μάλιστα ανέφερ πόσο εύκολο ήταν το πέρασμά του από την Ελλάδα.

Ακολουθεί η συνέντευξη η οποία αφορούσε την τρομοκρατική επίθεση που ετοίμαζε στο Βέλγιο πριν μερικούς μήνες. Ο Αμπααούντ, παρόλο που η αστυνομία έφτασε πολύ κοντά του, κατάφερε να διαφύγει και να επιστρέψει στη Συρία. Ακολουθεί η συνέντευξη:

Dabiq: Γιατί πήγες στο Βέλγιο;

Αμπααούντ: Ο Αλλάχ με επέλεξε να ταξιδέψω στην Ευρώπη μαζί με άλλους δύο συντρόφους για να τρομοκρατήσω τους σταυροφόρους που κάνουν πόλεμο κατά των Μουσουλμάνων. Το Βέλγιο, όπως γνωρίζετε, είναι μέλος της συμμαχίας των σταυροφόρων που επιτίθενται κατά των Μουσουλμάνων σε Ιράκ και Συρία.

Dabiq: Είχατε και άλλους συντρόφους μαζί;

Αμπααούντ: Οχι ήμασταν τρεις. Τα ονόματά μας παίζουν σε όλα τα ΜΜΕ.

Dabiq: Ηταν δύσκολο για σένα να πας στο Βέλγιο;

Αμπααούντ: Αντιμετωπίσαμε διάφορες δυσκολίες στο ταξίδι. Περάσαμε μήνες προσπαθώντας να βρούμε δρόμο μέσα από την Ευρώπη και με τη βοήθεια του Αλλάχ καταφέραμε στο τέλος να φτάσουμε Βέλγιο. Εκεί καταφέραμε να βρούμε όπλα και ένα ασφαλές καταφύγιο για να ξεκινήσουμε τις επιθέσεις μας κατά των Σταυροφόρων. Η μόνη δύναμη είναι ο Αλλάχ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση