HomeΚΟΣΜΟΣΤουρκία: Κανένα νεκροταφείο δεν δέχεται τη σορό του δολοφόνου του Ρώσου πρέσβη

Τουρκία: Κανένα νεκροταφείο δεν δέχεται τη σορό του δολοφόνου του Ρώσου πρέσβη

Δύο ημέρες μετά την εκτέλεση του Καρλόφ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο ημέρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ, κανένα νεκροταφείο στην Τουρκία δεν δέχεται τη σορό του 22χρονου αστυνομικού Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, ο οποίος με εννέα σφαίρες εκτέλεσε τον διπλωμάτη.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα κανένα νεκροταφείο δε δέχεται να ενταφιάσει το άψυχο σώμα του εκτελεστή, όπως ακριβώς συνέβη με όσους έχασαν τη ζωή τους κατά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο πού και πότε θα ενταφιαστεί ο Αλτιντάς, ενώ δεν αποκλείεται η ταφή να πραγματοποιηθεί σε ένα από τα «νεκροταφεία προδοτών» που κατασκευάστηκαν με εντολή του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τοπμπάς.

Το περασμένο καλοκαίρι και μέσα σε μόλις λίγες ημέρες είχε κατασκευαστεί ένα κοιμητήριο, στο οποίο ενταφιάστηκαν οι νεκροί συνωμότες.

Όπως είχε αναφέρει κατά την προαναγγελία του κοιμητηρίου ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης «οι αρχές θα πρέπει να διατηρήσουν ένα σημείο και να το ονομάσουν “Νεκροταφείο προδοτών”. Οι περαστικοί θα τους καταριούνται. Μακάρι όλοι οι περαστικοί να τους καταριούνται και να μην μπορούν να ησυχάσουν μέσα στους τάφους τους».

Η κατασκευή του κοιμητηρίου ήταν γρήγορη, καθώς μέσα σε μόλις δύο ημέρες εργάτες έχτισαν έναν χαμηλό τοίχο περιμετρικά του χώρου, ενώ στην πίσω πλευρά του κοιμητηρίου επρόκειτο να δημιουργηθεί καταφύγιο για αδέσποτους σκύλους, σε μία ακόμα ένδειξη περιφρόνησης των νεκρών.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση