HomeΕΛΛΑΔΑΑπογείωση για αναγνώριση τουρκικών αεροσκαφών παρουσία του Καμμένου

Απογείωση για αναγνώριση τουρκικών αεροσκαφών παρουσία του Καμμένου

«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω ούτε ένα χιλιοστό» - Δείτε τις φωτογραφίες από τη Σκύρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την 135 Σμηναρχία Μάχης, την 22 Μοίρα ΜΚΒ, την 7η ΜΙΣΕΠ στη Σκύρο και τη Φρεγάτα «Λήμνος», προκειμένου να ανταλλάξει ευχές με τα στελέχη και τους στρατεύσιμους, επισκέφτηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση.

Στην επίσκεψη ήταν παρών ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης.

Την ώρα της επίσκεψης στην 135 Σμηναρχία Μάχης και ενώ συνομιλούσε με τα πληρώματα των αεροσκαφών επιφυλακής δόθηκε εντολή απογείωσης από το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικού Ελέγχου για αναγνώριση ιχνών που εισήλθαν στο FIR Αθηνών.

kammenos-apogeiosh

Στον χαιρετισμό του προς το πλήρωμα της Φρεγάτας «Λήμνος» μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

«Είμαστε εδώ, με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Μαυραγάνη, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και τον Αρχηγό του Στόλου, για να σας ευχηθούμε «χρόνια πολλά» και για να σας ευχαριστήσουμε για το εξαιρετικό έργο που κάνετε.

Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι σημαντικές για την Ορθοδοξία και για όλους μας. Η δική σας ετοιμότητα και αποφασιστικότητα είναι σημαντική για το αίσθημα ασφάλειας του ελληνικού λαού.

Το Πολεμικό Ναυτικό παραμένει στις επάλξεις, ως άγρυπνος φύλακας της τιμής και της αξιοπρέπειας της πατρίδας μας. Η περίοδος που ζούμε είναι μία περίοδος πολύ σημαντικών γεωπολιτικών ανακατατάξεων σε όλο το χώρο της Μεσογείου. Βλέπουμε ότι αλλάζουν οι ισορροπίες που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Η παρουσία του Πολεμικού μας Ναυτικού, ως εθνική δύναμη και ως συμμαχική δύναμη στο ΝΑΤΟ, παίζει ένα σημαντικό ρόλο για την εμπέδωση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Όλοι σας, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Ναύτες, δίνετε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής σας, προκειμένου να διασφαλίσετε την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για το υψηλό ηθικό και τον επαγγελματισμό σας και να σας διαβεβαιώσω ότι έχουμε πάντα στο νου μας, ως πρώτη προτεραιότητα, την ενίσχυση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Το μεγαλύτερο οπλικό σύστημα που διαθέτει η πατρίδα μας είναι το προσωπικό, είστε όλοι εσείς που μακριά από τις οικογένειές σας, ιδίως αυτές τις ημέρες, δίνετε το αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους Έλληνες.

Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω ούτε ένα χιλιοστό. Θα προασπίσουμε τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα με οποιονδήποτε τρόπο. Έχετε τη στήριξη όλου του ελληνικού λαού, έχετε τη στήριξη του Ελληνισμού, όχι μόνο της μητροπολιτικής Ελλάδας, αλλά και της Ομογένειας.

Σας είμαστε ευγνώμονες για το εξαιρετικό έργο που κάνετε. Καλές γιορτές, σε εσάς και τις οικογένειες σας».

Κατά την επίσκεψή του στην 135 Σμηναρχία Μάχης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

«Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή και χαρά να βρισκόμαστε σε αυτή την ιστορική Μονάδα, ενόψει των Χριστουγέννων και των Άγιων ημερών που έρχονται, για να ευχηθούμε χρόνια πολλά σε όλους σας, καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα. Σε αυτό το νησί, το οποίο έχει μία ιδιαίτερη εθνική και γεωστρατηγική σημασία, στη συμβολή της υπεράσπισης του εθνικού εναέριου χώρου και στην προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

H δράση όλων σας αποτελεί για το έθνος μας ένα μεγάλο κεφάλαιο, καθώς εκτελείτε υψηλή αποστολή και η συνεχής παρουσία σας συμβάλλει στην αποτρεπτική ικανότητα της χώρας μας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για όλη τη σκληρή δουλειά, τον επαγγελματισμό, το υψηλό ηθικό και την ετοιμότητά σας, που αποδεικνύουν ότι το ισχυρότερο όπλο μας είναι το ανθρώπινο δυναμικό.

Πιστεύω ότι οι μέρες που έρχονται και η καινούργια χρονιά, είναι μια καινούρια αρχή. Μια καινούρια αρχή για την πατρίδα μας, που βγαίνοντας από την οικονομική κρίση, αξιοποιώντας πιο πολύ από όλα τη γεωστρατηγική μας θέση, την οποία διαφυλάξατε και ενισχύσατε εσείς με την ετοιμότητα και τον επαγγελματισμό σας, θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε όλα εκείνα τα οποία υπέστη το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αυτά τα χρόνια της βαριάς κρίσης.

Εκ μέρους, λοιπόν, της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, αλλά και του συνόλου του ελληνικού λαού, σας εκφράζω τη βαθιά ευγνωμοσύνη μας.

Θέλω να σας ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου, σε εσάς και στις οικογένειές σας «χρόνια πολλά». Να είστε βέβαιοι ότι και η φυσική σας ηγεσία και η πολιτική ηγεσία, αλλά και το σύνολο του ελληνικού λαού είμαστε δίπλα σας.

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά».

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση