HomeΕΛΛΑΔΑΤο «τέλος» του ΔΟΛ και στον διεθνή Τύπο

Το «τέλος» του ΔΟΛ και στον διεθνή Τύπο

«Τα Νέα» δεν κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από το 1922

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Απλήρωτοι δημοσιογράφοι». Με αυτές τις λέξεις, ο διεθνής Τύπος σχολιάζει την απουσία της ελληνικής ιστορικής εφημερίδας, «Τα Νέα», στα περίπτερα για πρώτη φορά από το 1922. Η σοβαρή οικονομική κρίση πλήττει τον ελληνικό Τύπο, υπογραμμίζουν τα ξένα δημοσιεύματα.

Spiegel

«H ελληνική ιστορική εφημερίδα, Τα Νέα, δεν κυκλοφορεί», επισημαίνει το περιοδικό Spiegel, σχολιάζοντας ότι «η ελληνική οικονομική κρίση έχει επιπτώσεις και στον Tύπο». «Απλήρωτοι δημοσιογράφοι», είναι ο υπότιτλος του επίμαχου άρθρου.

«Επειδή οι συντάκτες δεν πληρώνονται εδώ και μήνες, η εφημερίδα δεν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από το 1922», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

Οι εργαζόμενοι, όπως σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα, αποφάσισαν να σταματήσουν να εργάζονται έως ότου λάβουν τουλάχιστον ένα μέρος των δεδουλευμένων τους. Πολλοί δεν έχουν πληρωθεί από τον περασμένο Αύγουστο.

Der Standard

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

«Την Τρίτη , Τα Νέα, η εφημερίδα του κεντρώου πολιτικού χώρου του ιστορικού εκδοτικού οργανισμού Λαμπράκη, δεν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από το 1922, αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

«Η εφημερίδα δεν ήρθε», όπως είπαν πολλοί εφημεριδοπώλες στο κέντρο της Αθήνας.

Το επίμαχο δημοσίευμα αναφέρει ότι το Βήμα της Κυριακής αλλά και ο ραδιοφωνικός σταθμός Βήμα 99,5 FM, που ανήκουν επίσης στον ΔΟΛ, διέκοψαν τη λειτουργία τους.

H αυστριακή εφημερίδα επισημαίνει ότι, η σοβαρή οικονομική κρίση οδήγησε τα προηγούμενα χρόνια στο κλείσιμο πολλών ελληνικών εφημερίδων υπενθυμίζοντας το παράδειγμα της Ελευθεροτυπίας και της Απογευματινής.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση