HomeΕΛΛΑΔΑΓαβρόγλου: Το σύστημα εισαγωγής στο πανεπιστήμιο είναι απάνθρωπο

Γαβρόγλου: Το σύστημα εισαγωγής στο πανεπιστήμιο είναι απάνθρωπο

Πρέπει να αλλάξει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια προανήγγειλε ο υπουργός παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98.

Ανέφερε ότι το εθνικό απολυτήριο είναι εντελώς απαξιωμένο στην κοινωνία δεν προσφέρει τίποτε απολύτως ενώ οι δυο τελευταίες τάξεις του λυκείου χρειάζονται σοβαρή αναβάθμιση.

Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι είναι απάνθρωπο το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια και για αυτό σχεδιάζονται αλλαγές στις οποίες ομολογούν και τα άλλα κόμματα ότι υπάρχει ανάγκη για να γίνουν.

Επίσης ο κ.Γαβρόγλου σημείωσε ότι στις αλλαγές αυτές σχεδιάζεται στο πρώτο χρόνο των ΑΕΙ να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία για να υπάρχει ο κατάλληλος προσανατολισμός του φοιτητή.

Σε ότι αφορά τις πιέσεις από μέρους των δανειστών για να κλείσει η αξιολόγηση, ο υπουργός Παιδείας είπε: Τα έχω χαμένα που σε επίπεδο ευρωπαϊκής παράδοσης υποτίθεται, η Ευρώπη είχε ως αντίληψη τη συμφωνία τώρα αυτοϋπονομεύεται σε τέτοιες πολιτικές.

Παρ´ όλα αυτά, ο ίδιος είπε ότι δεν βλέπει εκλογές , δεν είναι στην σκέψη της κυβέρνησης οι εκλογές αλλά αντίθετα προσπαθεί να υπάρχει σταθερότητα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση