HomeHL-EconomyΣήμερα η απόφαση για το αν «θα ξεμπλοκάρουν τα μέτρα»

Σήμερα η απόφαση για το αν «θα ξεμπλοκάρουν τα μέτρα»

EuroWorking Group

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Αναμένουμε με ενδιαφέρον τη συνεδρίαση ώστε να φανεί αν θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται σταδιακά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ή η πλευρά Σόιμπλε θα θελήσει να τραβήξει το σκοινί», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ενώ οι ελληνικές αρχές αναμένεται να αποστείλουν, μέχρι το απόγευμα, έγγραφες διαβεβαιώσεις, ότι «το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους θα καταβληθεί εφάπαξ και σε καμία περίπτωση δεν θαχορηγέίται σε μόνιμη βάση».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, συναίνεση αναμένεται να επιτευχθεί σήμερα με βάση τις διαβεβαιώσεις από την ελληνική πλευρά από την οποία και ζητήθηκε «να δηλώσει εγγράφως την προσήλωσή της στους στόχους και τις διαδικασίες που πηγάζουν από το πρόγραμμα».

Σύμφωνα τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες Γ. Συριόπουλο «τουλάχιστον δύο χώρες εξέφρασαν ενστάσεις στο ΔΣ του ESM, ωστόσο δεν υπάρχει κλίμα ρήξης με τους δανειστές, «παρά την ανησυχία για τυχόν επανάληψη μονομερών ενεργειών».

Ευρωπαϊκή πηγή σημείωσε πως η ανταλλαγή απόψεων έγινε με «εποικοδομητικό τρόπο».

«Οι διαβουλεύσεις στα κράτη-μέλη θα συνεχιστούν μέχρι το απόγευμα, όταν θα ληφθεί η τελική απόφαση για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο μέλλον» κατέληξε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να ξεμπλοκάρουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, ανταλλάχθηκαν απόψεις πάνω στις πιθανές συνέπειες που τυχόν θα έχουν στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος τα πρόσφατα μέτρα που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση.

Ert.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση