HomeΕΛΛΑΔΑ«Καίει τις γέφυρες» προς τη δραχμή ο Βενιζέλος

«Καίει τις γέφυρες» προς τη δραχμή ο Βενιζέλος

Η απόλυτη καταστροφή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την δεύτερη αξιολόγηση σε εξέλιξη και την κυβέρνηση να φλερτάρει με τις κάλπες (εκλογές ή δημοψήφισμα) ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να εξηγήσει στους βουλευτές το τι θα συμβεί στην περίπτωση που η διαδικασία καταρρεύσει και η χώρα βρεθεί στην… ανάγκη να κάνει χρήση του σχεδίου Σόιμπλε.

Μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους, ο κ. Βενιζέλος περιέγραψε με λεπτομέρειες την πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για «Grexit», που για πρώτη φορά έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το 2011.

«Ο κ. Σόιμπλε μου έθεσε το θέμα δύο φορές. Σε μια συνάντηση το καλοκαίρι του 2011 που μετείχαν εγώ με τον κ. Ζαννιά και οι κύριοι Σόιμπλε και Άσμουσεν, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μας πρότεινε μήπως πάμε στην δραχμή. Μου είπε πως θα υπάρξει κρίση και πως μπορούν να βοηθήσουν με κάποια δισ. ευρώ και ένα καραβάνι αεροπορικό – μια αερογέφυρα – για να λύνει τα προβλήματα νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών και πως θα παίρνουμε από τις τράπεζες σφραγισμένα ευρώ – μη εμπορεύσιμα μέχρι την τύπωση εθνικού νομίσματος. Αυτό σημαίνει 50-60 ευρώ την εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Πέραν της πολιτικής συγκυρίας, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άνοιξε χθες τα χαρτιά του και για έναν επιπλέον λόγο: για να αφυπνίσει την κοινωνία, καθώς βλέπει από τις δημοσκοπήσεις ότι η κουρασμένη κοινωνία έχει αρχίσει να συζητά τη δραχμή. «Κάποιοι βλέπουν το τέλος ως λύτρωση και αυτό είναι επικίνδυνο, η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά» επισημαίνουν χαρακτηριστικά συνομιλητές του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση