HomeΚΟΣΜΟΣΥπό κράτηση έξι άτομα για την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Υπό κράτηση έξι άτομα για την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Ερευνούν σύνδεση με τον Γκιουλέν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπό κράτηση βρίσκονται από τις τουρκικές αρχές έξι άτομα τα οποία ανακρίνονται από μια ειδική ρωσική ομάδα για την υπόθεση της δολοφονίας του Ρώσου πρεσβευτή χθες στην Άγκυρα.

Η ειδική αυτή ομάδα έφτασε χθες από τη Ρωσία προκειμένου να βοηθήσει στην έρευνα. Οι αρχές έχον συλλάβει και ανακρίνουν  τους γονείς του 22χρονου δράστη, την αδερφή του, τον συγκάτοικό του και δύο ακόμα συγγενείς, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να υπάρξει συνεργασία ώστε να βρεθεί ποιος ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή και να εξομαλυνθούν πλήρως οι σχέσεις των δύο χωρών.

Την ίδια ώρα, Ρωσία και Τουρκία εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν για τη Συρία και δεσμεύτηκαν να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε την δολοφονία του πρεσβευτή ως «πρόκληση» καθώς στοχεύει στο να υπονομευτούν οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας – Τουρκίας την ώρα που οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονταν στα καλύτερά τους.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος βρίσκεται στη Μόσχα, δήλωσε:

«Και οι δύο πλευρές κατανοούν ότι η ενέργεια αυτή δεν θα βλάψει τις σχέσεις μας και θα κάνουμε τα πάντα γι΄αυτό, να έιστε σίγουροι».

«Η έρευνα συνεχίζεται, αλλά τα… ευρήματα υποδηλώνουν ότι αξίζει να ψάξουμε τους δεσμούς του σκοπευτή με τον Γκιουλέν», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος.

Πάντως από την πλευρά του ο Γκιουλέν αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη όσον αφορά τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή.

«Καταδικάζω απερίφραστα αυτή την ειδεχθή τρομοκρατική πράξη. Καμία τρομοκρατική πράξη δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, ανεξάρτητα από τους δράστες της και τους σκοπούς της».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση