HomeHL-Culture«Η Φτέρενη Κόρη» ταξιδεύει

«Η Φτέρενη Κόρη» ταξιδεύει

Σε Κέρκυρα, Λαμία και Αθήνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκαν με ξεχωριστή –καλλιτεχνική- επιτυχία οι παραστάσεις της «Φτέρενης Κόρης» σε Ηράκλειο, Σητεία και Ρέθυμνο και τώρα η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ ετοιμάζεται να ταξιδέψει εκτός Κρήτης.

Η  Κόρη – Πουλί, κεντρικό πρόσωπο του ελληνικού λαϊκού παραμυθιού με τις μεσαιωνικές καταβολές, ανοίγει τα φτερά της και ταξιδεύει στην Κέρκυρα (29-30/12), τη Λαμία (2/1) και την Αθήνα (7-8/1), την περίοδο των εορτών.

«Η φτέρενη κόρη» είναι μια μαγεμένη κοπέλα που από πεντάμορφη κατάντησε πουλί, αποδεχόμενη στωικά τη μοίρα της. Με δύναμη ψυχής και καρτερία θα υπομείνει το «γραφτό» της, θα αντιμετωπίσει την αποκρουστική όψη της αλλά κυρίως τον εμπαιγμό και τα γέλια που αυτή προκαλεί στον κόσμο που δεν έμαθε να αποδέχεται το άλλο, το διαφορετικό∙ αυτό που δεν είναι σαν αυτόν, τον ίδιο.  Η κόρη μετά από πολλές περιπέτειες θα εξασφαλίσει το θρόνο στο βασιλόπουλο που την αγάπησε σφόδρα, ξαναβρίσκοντας συνάμα τη χαμένη ομορφιά της.

Θεατρική προσαρμογή – αφήγηση – σκηνοθεσία: Δημήτρης Φοινίτσης, Ερμηνεία – χορογραφία: Μικαέλα Κεφαλογιάννη, Μουσική: Tokso Quartet / Κέλυ Θωμά – Sigrun Eng – Eleonore Billy – Anne Hytta, Κοστούμι: Diana Ender, Σκίτσα – κατασκευές: Άννα Χατζηδάκη, Βίντεο: Μαρία Χατζημηνά, Φωτογραφίες: Χρήστος Τσουμπλέκας.

Κέρκυρα: Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στις 8:30μ.μ. και Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 στις 6:30μ.μ. στο Πολύτεχνο (Σχολεμβούργου 39 – Τένεδος, Νέο Φρούριο)

Λαμία: Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017 στις 7μ.μ., στη Χώρα – Τόπος Τεχνών (Λουτρά Υπάτης, Λαμία).

Αθήνα, Σαββάτο 7 Ιανουαρίου και Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 στις 8μ.μ. στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων (Αγ. Ασωμάτων 6, Θησείο – πλησίον ηλεκτρικού σταθμού)

Γενική είσοδος: 7 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες: 699 7166 210 και διαδικτυακά: www.protasi.org

Διαφήμιση
Διαφήμιση