HomeHL-SportsΚλήρωση της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας : Φαβορί και Αουτσάιντερ

Κλήρωση της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας : Φαβορί και Αουτσάιντερ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
fasoylakis
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Το πρωί της Τρίτης 20/12 , διεξήχθη η κλήρωση για την φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος .

Με δεδομένη την ύπαρξη του Παναθηναϊκού στο γκρουπ των ανίσχυρων , η πιθανότητα για ντέρμπι ήταν τεράστια .

Τελικά δεν προέκυψε κάποιο, αλλά θα έχουμε αναμετρήσεις εύκολες σχετικά για τους μεγάλους και αμφίρροπες αναμετρήσεις για τις υπόλοιπες ομάδες.

Λεβαδειακός – ΑΕΚ :  Η ΑΕΚ , απέφυγε την κλήρωση με ΠΑΟ ή Άρη , που θα ήταν μεγαλύτερης δυσκολίας και αντιθέτως κληρώθηκε με την αξιόμαχη ομάδα της Λιβαδειάς.

Ο Λεβαδειακός είναι μια ομάδα που πάντα προκαλεί ζημιές και ιδιαίτερα σε ένα θεσμό όπως του Κυπέλλου , που οι εκπλήξεις είναι πάντα στο πρόγραμμα , έχει την δυνατότητα για κάτι τέτοιο.

Όμως, η κάτοχος του τίτλου , θεωρεί ως υποχρέωση της , να προχωρήσει ως το δυνατόν περισσότερο στην διοργάνωση και σε διπλές αναμετρήσεις , είναι το απόλυτο φαβορί για πρόκριση.

Προβάδισμα για πρόκριση : ΑΕΚ

 Άρης – Ολυμπιακός :  Μια αναμέτρηση, που θεωρείται ντέρμπι , με βάση τα ονόματα των 2 ομάδων , είναι αυτή ανάμεσα στην ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου και τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Ο Άρης , με ρόστερ , πολύ ποιοτικό για ομάδα Football League , με παίκτες όπως οι Τάτος και Τζεμπούρ , θα κυνηγήσει την έκπληξη απέναντι στον Ολυμπιακό , με μικρές πιθανότητες , οι οποίες θα μεγαλώσουν, αν πάρει καλό αποτέλεσμα στην έδρα του , που θα χει και την στήριξη των οπαδών του.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη , σε ένα μήνα που θα έχει πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις , καθώς θα παίζονται συνεχόμενες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα , θα πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρός και συγκεντρωμένος , για να πετύχει το αυτονόητο , που  είναι , η πρόκριση στην επόμενη φάση.

Προβάδισμα για πρόκριση : Ολυμπιακός

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ :  Σχετικά καλή κλήρωση και για τον ΠΑΟΚ  , που απέφυγε , την σύγκρουση με τον συμπολίτη Άρη και θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη.

Ο Παναιτωλικός που παρουσιάζει πολύ καλή εικόνα φέτος , ιδιαίτερα στο γήπεδό του , θα εξαντλήσει τις πιθανότητες του για πρόκριση , κόντρα όμως σε μια ομάδα , που ουσιαστικά έχει το Κύπελλο ως τον μόνο στόχο που μπορεί να κατακτήσει φέτος.

Προβάδισμα για πρόκριση : ΠΑΟΚ

 Πλατανιάς – ΠΑΣ Γιάννινα :  Σε μια σχετικά ισοδύναμη κλήρωση , η ομάδα του Γιώργου Παράσχου , θα αντιμετωπίσει την πολύ ποιοτική ομάδα των Ιωαννίνων ,που εντυπωσιάζει με την φετινή της πορεία στο πρωτάθλημα.

Οι Χανιώτες που ενδιάμεσα με το πρώτο παιχνίδι του Κυπέλλου , θα έχουν αντιμετωπίσει δύο φορές τον ΠΑΟ για το πρωτάθλημα , θέλουν να εκμεταλλευτούν ,ότι ξαναβρίσκουν σιγά-σιγά την φόρμα τους και να διεκδικήσουν την πρόκριση , σε ένα θεσμό , που έχουν κάνει εκπλήξεις και στο παρελθόν.

Ο ΠΑΣ , από την άλλη , είναι πολύ σταθερός στο πρωτάθλημα , προκρίθηκε πολύ εύκολα ως πρώτος στο Κύπελλο και θέλει να συνεχίσει αυτήν την καλή πορεία με μια πρόκριση που έχει την ποιότητα να πάρει .

Προβάδισμα για πρόκριση : ΠΑΣ Γιάννινα

 Τρίκαλα- Αστέρας  Τρίπολης :  Η ομάδα των Τρικάλων , που έκανε την μεγάλη έκπληξη , αφήνοντας εκτός του θεσμού την ΑΕΛ , απέφυγε μεν την πολύ δύσκολη κλήρωση , αλλά θα αντιμετωπίσει τον πάντα επικίνδυνο Αστέρα Τρίπολης.

Ο Αστέρας , που δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση φέτος , θέλει να εκμεταλλευτεί αυτήν την ευκαιρία που του δίνει η κλήρωση με μια ομάδα της Football League , να πάρει την πρόκριση που θα του δώσει και ψυχολογική ώθηση , ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Προβάδισμα για πρόκριση : Αστέρας Τρίπολης

 Λαμία- Ατρόμητος : Σπουδαία παιχνίδια μεν , με ξεκάθαρο φαβορί δε , προμηνύονται και σε αυτό το ζευγάρι , όπου η πρωτοπόρος και αήττητη στην Football League , Λαμία , θα αντιμετωπίσει την πολύ ποιοτική ομάδα του Ατρομήτου.

Η Λαμία αν και εντυπωσιάζει στο πρωτάθλημα , ως τώρα , πολύ δύσκολα θα καταφέρει να προκριθεί εις βάρος μιας ομάδας που έχει πάρα πολύ καλή παρουσία στον θεσμό του Κυπέλλου τα τελευταία χρόνια αλλά είναι και ποιοτικά καλύτερη.

Προβάδισμα για πρόκριση : Ατρόμητος

 Ξάνθη – ΟΦΗ :  Ο ΟΦΗ , ήταν εξαιρετικά άτυχος , σε αυτήν την κλήρωση , καθώς παρότι πρώτος , κληρώθηκε , με μια εξαιρετικά φορμαρισμένη ομάδα από την Superleague , την Ξάνθη.

Η ομάδα του Λουτσέσκου , που παρά το κακό της ξεκίνημα , φιγουράρει πλέον στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και με την ποιότητα και την συνέπεια που δείχνει , μοιάζει το απόλυτο φαβορί για πρόκριση.

Αυτό , δεν σημαίνει όμως , ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια , αρκεί να καταφέρει κάτι πολύ δύσκολο , να πάρει δηλαδή ,ως το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα στα Πηγάδια . Αν γίνει κάτι τέτοιο , η ρεβανς στο Γεντί Κουλέ , θα είναι ευκαιρία για μια πολύ μεγάλη έκπληξη.

Προβάδισμα για πρόκριση : Ξάνθη

 Παναθηναϊκός- Κισσαμικός :  Ο ΠΑΟ , βρέθηκε με το ένα πόδι εκτός συνέχειας του Κυπέλλου . Κι όμως προκρίθηκε και παρότι δεύτερος , είχε την καλύτερη δυνατή κλήρωση.

Θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Κισσαμικού , που έκανε την έκπληξη τερματίζοντας πρώτος , μπροστά από Λεβαδειακό και Πανιώνιο . Η Χανιώτικη ομάδα θα δει αυτές τις αναμετρήσεις ως γιορτή και ως την μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της , να διεκδικήσει την πρόκριση , απέναντι σε έναν από τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όμως οι Πράσινοι , έχουν ως στόχο την κατάκτηση του τροπαίου , δεν έχουν περιθώρια , ούτε να σκεφτούν το ενδεχόμενο του αποκλεισμού και σε διπλές αναμετρήσεις μοιάζουν σαν ακλόνητο φαβορί για να συνεχίσουν στην διοργάνωση .

Προβάδισμα για πρόκριση : Παναθηναϊκός

 Οι αναμετρήσεις τις φάσεις των 16 , θα διεξαχθούν , στις 10-11-12 Ιανουαρίου τα πρώτα παιχνίδια και στις 24-25-26 του ίδιου μήνα οι ρεβάνς , περιμένουμε πλούσιο θέαμα και γιατί όχι κάποιες εκπλήξεις , όπως γίνεται κάθε χρόνο στην διοργάνωση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση