HomeΕΛΛΑΔΑΓια πρώτη φορά στην ιστορία του ΔΟΛ δεν κυκλοφορούν σήμερα τα «Νέα»

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΔΟΛ δεν κυκλοφορούν σήμερα τα «Νέα»

Λόγω απεργίας εργαζομένων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ δεν βρίσκεται στα περίπτερα λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε από χθες στις 19.00 η ΕΣΗΕΑ.

Μία ημέρα πριν την συμπλήρωση 7 χρόνων από τον θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη τα «Νέα», σήμερα, Τρίτη, δεν κυκλοφορούν. Μετά από απόφαση της έκτακτης συνέλευσης των εργαζομένων του ΔΟΛ, η εφημερίδα δεν κυκλοφόρησε.

Η απόφαση ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία λόγω της μη καταβολής δεδουλευμένων που είχε υποσχεθεί η διοίκηση του ΔΟΛ αλλά δεν έγινε λόγω δέσμευσης του ποσού από την Εθνική Τράπεζα την περασμένη Παρασκευή.

Ωστόσο, ως αυτή την ώρα συνεχίζονται οι προσπάθειες στελεχών να αποδεσμεύσουν τουλάχιστον το δώρο Χριστουγέννων ή μέρος αυτού και να αποφευχθούν τυχόν ποινικές διώξεις εναντίον τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάτι τέτοιο δείχνει αρκετά δύσκολο καθώς οι τράπεζες εκφράζουν την δυσπιστία τους ως προς την δυνατότητα της διοίκησης του ΔΟΛ να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της λόγω των μεγάλων οφειλών της.

Σε κάθε περίπτωση αν δεν αλλάξει κάτι εντός των επόμενων ωρών η ΕΣΗΕΑ θα προχωρήσει σε προκήρυξη νέας 24ωρης απεργίας με αίτημα την καταβολή του δώρου και ενός δεκαπενθημέρου. Οποια κι αν είναι η εξέλιξη οι επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον του ιστορικού συγκροτήματος.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση