HomeHL-9Τσίπρας: «ΒΟΑΚ και αεροδρόμιο Καστελίου στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης

Τσίπρας: «ΒΟΑΚ και αεροδρόμιο Καστελίου στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης

Πρώτος σταθμός η Περιφέρεια Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης” έφτασε λίγο μετά τις 10.30 ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από υπουργούς του, ξεκινώντας έτσι τη διήμερη περιοδεία του σε Ηράκλειο και Λασίθι.

Ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την άφιξη του στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, αναχώρησε για την Περιφέρεια Κρήτης, απ’όπου ξεκινάει κατευθείαν τις επαφές του στο νησί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Ως μηχανή παραγωγικής ανασυγκρότησης χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός την Κρήτη, μιλώντας με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, ενώ έκανε λόγο και για παραγωγή ποιοτικών προιόντων που πρέπει να συνδεθούν με τον τουριμό.

Ο κ. Τσίπρας επίσης τόνισε ότι η Κρήτη είναι ενεργειακά αυτάρκης, ενώ η πολιτική βούληση που υπάρχει είναι να ξεκινήσουν ο ΒΟΑΚ και το ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Μεσογείου, το αεροδρόμιο Καστελίου μέχρι το 2019.

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι μέσα στο 2017 θα ξεκινήσει το έργο του αεροδρομίου.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στο Δήμο Ηρακλείου, όπου θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Μεσαρά, όπου θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς της περιοχής στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες.

tsipras-lamprinos

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού θα συνεχιστεί στην περιοχή της Γέργερης, όπου σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, κάτοικοι του ετοιμάζουν θερμή υποδοχή, ενώ ο ίδιος αναμένεται για άλλη μια φορά να τονίσει τη στήριξη της Κυβέρνησης στην κτηνοτροφία.

Ο κ. Τσίπρας ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς, θα επιστρέψει στο Ηράκλειο, όπου στις 7.30 το απόγευμα πρόκειται να εκφωνήσει την ομιλία του στο ξενοδοχείο Ατλαντίς.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στο νησί ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τον Άγιο Νικόλαο, όπου θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς της περιοχής.

Ποιοι τον συνοδεύουν

Ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη του σε Ηράκλειο και Λασίθι θα συνοδεύεται από τους Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλή, Υπουργό Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκη, Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρίστο Σπίρτζη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου.

Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, τα οποία έχουν έρθει από χθες στην Κρήτη για τις τελευταίες προετοιμασίες η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο νησί δε σχετίζεται με πιθανές πρόωρες εκλογές,

αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για επαφή με τον κόσμο και τα προβλήματα του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση