HomeΚΟΣΜΟΣΕπαφές με τους Σύρους αντικαθεστωτικούς είχε ο νεκρός πρέσβης

Επαφές με τους Σύρους αντικαθεστωτικούς είχε ο νεκρός πρέσβης

Η Μόσχα θέλει να μάθει ποιος βρίσκεται πίσω από την δολοφονία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ρώσος πρέσβης Αντρέι Καρλόφ είχε επαφές με τους Σύρους αντικαθεστωτικούς και «αυτό προδίδει στην τραγωδία εντελώς νέα διάσταση» είπε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα, η οποία χθες τόνισε ότι οι δολοφόνοι πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν.

Από την πλευρά του ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι οι εμπνευστές αυτής της δολοφονίας δεν θα καταφέρουν να σταματήσουν την πορεία εξομάλυνσης των ρωσοτουρκικών σχέσεων. Χθες το βράδυ ευχαρίστησε τους εκατοντάδες Μοσχοβίτες που παρά το κρύο και το περασμένο της ώρας έσπευσαν να καταθέσουν λουλούδια μπροστά από το κτίριο του ΥΠΕΞ, στην πλατεία Σμολίενσκ, στη μνήμη του δολοφονημένου πρέσβη.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα θέλει να μάθει με βεβαιότητα ποιος βρίσκεται πίσω από την δολοφονία του Καρλόφ, χαρακτηρίζοντας «πρόκληση» την δολοφονική επίθεση για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων Άγκυρας και Μόσχας.

«Η ρωσική επιτροπή ερευνών έχει ανοίξει ήδη ποινική δικογραφία για αυτή την δολοφονική επίθεση. Έχει δοθεί εντολή στην επιτροπή να συγκροτήσει ομάδα εργασίας που θα μεταβεί στην Άγκυρα για να συμμετάσχει στις έρευνες σε συνεργασία με τους τούρκους ομολόγους της», τόνισε ο ρώσος πρόεδρος από το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με τον Πούτιν αυτό συμφωνήθηκε με τον τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την συνομιλία που πραγματοποίησαν. «Πρέπει να μάθουμε ποιος καθοδήγησε τον δολοφόνο», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση