HomeHL-9Στάχτη και αποκαίδια άφησε πίσω της η φωτιά στο εργοστάσιο ξυλείας

Στάχτη και αποκαίδια άφησε πίσω της η φωτιά στο εργοστάσιο ξυλείας

Μεγάλες οι ζημιές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στάχτη και αποκαίδια άφησε πίσω της η μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στο εργοστάσιο ξυλείας “ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥΔΗΣ Α.Ε.” στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου.

f7

Πυροσβεστική δύναμη παρέμεινε στο σημείο καθόλη τη διάρκεια της νύχτας και δεν αποκλείεται να μείνει και σήμερα, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αναζωπυρώσεις.

f5

Η φωτιά, που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη κάτω από ποιες συνθήκες εκδηλώθηκε, κατέστρεψε ολοσχερώς την έκθεση επίπλων του εργοστασίου, καθώς και τους χώρους των γραφείων και του λογιστηρίου.

Ωστόσο θετικό είναι το γεγονός ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μηχανήματα του εργοστασίου.

Από την πρώτη στιγμή ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, που απαρτιζόταν από 30 πυροσβέστες και 10 οχήματα έφτασε στην περιοχή και ανέλαβε το έργο της κατάσβεσης.

f1

Για περισσότερες από τρεις ώρες οι πυροσβέστες έδιναν πραγματική μάχη με τις φλόγες, ώστε η φωτιά να μην επεκταθεί και σε παρακείμενες επιχειρήσεις, οι οποίες για προληπτικούς λόγους είχαν εκκενωθεί.

Τελικά νωρίς το απόγευμα κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο και να αποτρέψουν να καταστραφεί ολοσχερώς ολόκληρο το εργοστάσιο.

Τώρα το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας διενεργεί προνάκριση, ώστε να εξακριβωθεί από πού εκδηλώθηκε η φωτιά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση