Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αρχές στο Βερολίνο, μετά την είσοδο φορτηγού σε χριστουγεννιάτικη αγορά της γερμανικής πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ και αναμεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, υπάρχουν 9 τουλάχιστον επιβεβαιωμένοι νεκροί,  ενώ περισσότερα από 50 άτομα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να μεγαλώσει.

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση το βράδυ της Δευτέρας (19/12). Την είδηση μετέδωσε η Washington Times, επικαλούμενη ιρακινές πηγές.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το απόγευμα (τοπική ώρα). Το φορτηγό εισέβαλε στον χώρο που είχε στηθεί η χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Breitscheidplatz, στο δυτικό Βερολίνο.

verolino-forthgo

Στο σημείο ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι διασκέδαζαν και πραγματοποιούσαν τα ψώνια τους ενόψει των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες,  εκπρόσωπος των γερμανικών αρχών σε δηλώσεις του, έκανε επίσημα λόγο για «τρομοκρατικό χτύπημα». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο όχημα του μακελειού υπήρχε και συνοδηγός που πιθανότατα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα θύματα, ωστόσο οι συνθήκες του θανάτου του δεν έχουν διευκρινιστεί.

Στο μεταξύ οι αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός υπόπτου, που εικάζεται ότι είναι ο οδηγός του φορτηγού ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο CNN: «δεν είμαι ειδικός, αυτό όμως που μπορώ να σας πω είναι ότι το φορτηγό κινείτο με περίπου 40 μίλια την ώρα (64 χλμ.) και δεν φάνηκε να φρενάρει καθόλου».

Το λουτρό αίματος στο Βερολίνο, θυμίζει πολύ την περίπτωση του μακελειού στη Νίκαια της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου 2016, οπότε ένα φορτηγό τρομοκράτη έπεσε σε πλήθος που γιόρταζε την ημέρα της Ανεξαρτησίας της Γαλλίας, σκοτώνοντας 86 και τραυματίζοντας 434 ανθρώπους

Με πολωνικές πινακίδες το φορτηγό -Πιθανόν εκλάπη

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το φορτηγό είχε πολωνικές πινακίδες και ότι ανήκει σε πολωνική μεταφορική εταιρεία, η οποία είπε στις αρχές πως το όχημα έφυγε από την Πολωνία το απόγευμα της Δευτέρας, με προορισμό το Βερολίνο. Τους είπαν ακόμη ότι έχασαν την επαφή με τον οδηγό στις 4 το απόγευμα (τοπική ώρα). Υπάρχει η πιθανότητα κλοπής του φορτηγού, σύμφωνα με τον Guardian.

https://www.youtube.com/watch?v=VAfy_BViURU

iefimerida.gr, protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση