HomeHL-WorldΈκτακτη σύσκεψη Πούτιν-Λαβρόφ μετά τη δολοφονία του πρέσβη στην Άγκυρα

Έκτακτη σύσκεψη Πούτιν-Λαβρόφ μετά τη δολοφονία του πρέσβη στην Άγκυρα

Αναβρασμός σε διπλωματικό επίπεδο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη διεξαγωγή έκτακτου συμβουλίου μεταξύ του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν και του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του πρέσβη στην Άγκυρα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην πρεσβεία.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, επιβεβαίωσε ότι ο Ρώσος πρεσβευτής στην Τουρκία υπέκυψε στα τραύματά του, έκανε λόγο περί τρομοκρατικής ενέργειας και διεμήνυσε πως η ρωσική διπλωματία θα θέσει το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. «Σήμερα σε μια επίθεση στην Άγκυρα ο πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Τουρκία, Αντρέι Γκενάντιεβιτς Καρλόφ, τραυματίστηκε και υπέκυψε», είπε η Ζαχάροβα. «Θεωρούμε ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια», τόνισε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας και πρόσθεσε πως η Μόσχα θα θέσει το ζήτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Μία ημέρα πριν την τριμερή Πούτιν-Ερντογάν-Ροχανί

Η δολοφονία του Αντρέι Γκενάντιεβιτς Καρλόφ σημειώθηκε ένα μόλις 24ωρο πριν την τριμερή συνάντηση μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας (Πούτιν), της Τουρκίας (Ερντογάν) και του Ιράν (Ροχανί). Οι υπηρεσίες των τριών κρατών δεν έχουν ανακοινώσει κάτι περί αναβολής, ωστόσο έχει αυξηθεί κατακόρυφα το επίπεδο ασφαλείας, ενώ συζητούνται επιπλέον μέτρα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση