HomeΣΠΟΡΚαλλιθέα ΟΦΗ 1-2

Καλλιθέα ΟΦΗ 1-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με γκολ αναπληρωματικών στο τελευταίο δεκάλεπτο πέρασε από την Καλλιθέα η ομάδα του Νίκου Νιόπλια (2-1)  –  Από σπάνια γκάφα του Δαύκου ξαναμπήκαν στο κόλπο οι γηπεδούχοι

Έπειτα από τις απώλειες σε Μάλεμε και Τρίκαλα, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια πανηγύρισε την πρώτη της φετινή εκτός έδρας νίκη το απόγευμα της Δευτέρας .

Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, ο ΟΦΗ επικράτησε 2-1 της Καλλιθέας στο «Γ. Λαμπράκης» και διατηρήθηκε στην πεντάδα του πίνακα της Β’ Εθνικής.

Σκόρερ στο τελευταίο δεκάλεπτο οι προερχόμενοι από τον πάγκο Μιλοσάβλιεφ και Μάνος, ενώ για τους 16ους της βαθμολογίας γηπεδούχους του υπηρεσιακού Τάκη Παντελή μείωσε ο Μουκτάρης, έπειτα από γκάφα του Δαύκου στο 90’.

Μοιρασμένο α’ ημίχρονο

Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυναμικά στην αναμέτρηση του «Γ. Λαμπράκης», ωστόσο η μοναδική αξιόλογη φάση του προήλθε (από στημένη φάση) σε ένα χρονικό σημείο που η Καλλιθέα είχε ισορροπήσει την κατάσταση.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε στο 28ο λεπτό με τις τρεις τελικές που επιχείρησε (καλύτερη το σουτ του Όγκμποε) ούτε γενικώς να απειλήσει ιδιαίτερα, παρά τις εναλλαγές θέσεων μεταξύ Όγκμποε και Ράντι.

Οι γηπεδούχοι έκλεισαν αρκετά καλά τον Βουό, σταδιακά κέρδισαν μέτρα και στο 42ο λεπτό απείλησαν με σουτ του Μπέλη εκτός περιοχής (λίγο άουτ).

Οι αλλαγές έκριναν το ματς

Ο Νιόπλιας υποχρεώθηκε να βάλει τον πιο δημιουργικό παίκτη της ομάδας του (Μιλοσάβλιεφ), όπως και τον Κοιλιάρα, σε μία προσπάθεια να αλλάξει την κάκιστη εικόνα.

Το μεγαλύτερο διάστημα του β’ ημιχρόνου σημαδεύτηκε από τις πολλές κίτρινες κάρτες, αλλά και τα πολλά οφσάιντ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι δεν έδειχναν ικανοί να αγχώσουν τον Σταυριανό και τους αμυντικούς του.

Ο υπηρεσιακός Τάκης Παντελής έβαλε τους Μάκο και Ηλιάδη για να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή του, τη στιγμή που ο Νιόπλιας ολοκλήρωνε τις αλλαγές (στο 78’) με την είσοδο του Μάνου.

Φινάλε-θρίλερ

Έπειτα από μία υπέροχη συνεργασία, η οποία άρχισε με ραμπόνα του Ράντι, ο Μάνος (τρίτη αλλαγή) έστρωσε στον Μιλοσάβλιεφ (πρώτη αλλαγή), κι εκείνος άνοιξε το σκορ στο 82’, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, οι ρόλοι αντιστράφηκαν, αφού ο Μιλοσάβλιεφ σέντραρε από αριστερά και ο Μάνος με κεφαλιά διπλασίασε το προβάδισμα του ΟΦΗ.

Το ματς έδειχνε τελειωμένο, αλλά μία γκάφα του Δαύκου έπειτα από φάουλ του Μάκο, έδωσε την ευκαιρία στον Μουκτάρη να μειώσει προ κενής εστίας στο 90’ και να μετατρέψει σε θρίλερ το τετράλεπτο των καθυστερήσεων.

Τελικά, ο ΟΦΗ κράτησε την Καλλιθέα μακριά από τα καρέ του, πανηγύρισε την πρώτη εκτός έδρας φετινή του νίκη και διατηρήθηκε στο -5 από την πρωτοπόρο Λαμία.

Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας). Βοηθοί: Ζησιμόπουλος (Πειραιά), Κασσαβέτης (Αιτωλοακαρνανίας).

Κίτρινες: 22’ Κατσικογιάννης, 58’ Μπέλης, 68’ Λεβέντης, 76’ Γκίνι – 15’ Βαλλιάνος, 45’ Κώτσιος, 47’ Χαντί, 52’ Νάστος, 67’ Μιλοσάβλιεφ, 90+5’ Μάνος.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Τάκης Παντελής): Σταυριανός, Λεβέντης, Σταμόπουλος, Πάτας, Μουκτάρης, Γκίνι, Κατσικογιάννης (77’ Μάκο), Τσίπρας (81’ Ηλιάδης), Μπέλης (88’ Κρεββατάς), Σταματάκος, Σμυρλής.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Δαύκος, Κώτσιος, Όστοϊτς, Κομεσίδης, Βαλλιάνος (56’ Κοιλιάρας), Νάστος (78’ Μάνος), Αντουκόρ, Χαντί, Ράντι, Βουό, Όγκμποε (56’ Μιλοσάβλιεφ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση